Een Rapport Toevoegen In 1c

Inhoudsopgave:

Een Rapport Toevoegen In 1c
Een Rapport Toevoegen In 1c

Video: Een Rapport Toevoegen In 1c

Video: Een Rapport Toevoegen In 1c
Video: 1C:Enterprise. Create business applications in minutes. part 1. Desktop app 2024, Mei
Anonim

Om verschillende samenvattende gegevens te verkrijgen in het 1C: Enterprise 8-programma. een reeks rapporten wordt verstrekt. Wanneer de gebruiker het vereiste rapport selecteert, verschijnt er een dialoogvenster waarin u eventuele acties kunt uitvoeren.

Een rapport toevoegen in 1c
Een rapport toevoegen in 1c

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - programma "1C: Enterprise 8"

instructies:

Stap 1

Open het programma door de modus "Configurator" te selecteren. Ga naar het tabblad "Configuraties", selecteer het item "Rapporten", roep het contextmenu op en klik op "Toevoegen". Geef in het venster dat verschijnt een naam op voor het aan te maken rapport en selecteer vervolgens de opdracht "Gegevenssamenstellingsschema openen".

Stap 2

Het venster "Layout Designer" wordt voor u geopend, in de lijst met lay-outs is het element actief: "Datacompositieschema". Voer een naam in voor het toekomstige lay-outschema en klik op Voltooien.

Stap 3

Selecteer in het gegevensontwerpvenster de bronnen waaruit de informatie voor het rapport zal worden gehaald. Selecteer de opdracht "Gegevensset toevoegen", waarvan de knop zich op het bedieningspaneel bevindt, vervolgens - item "Gegevensset toevoegen - query" en vervolgens - "Queryontwerper".

Stap 4

Ga naar het gedeelte "Accumulatieregister" in het venster voor het ontwerpen van query's en klik op het register, waarvan de informatie zal worden gebruikt bij het genereren van het rapport. De geselecteerde tabel verschijnt aan de rechterkant van het venster, dubbelklik op de naam. Er wordt een lijst geopend met de velden die het bevat. Vink de vakjes aan die nodig zijn voor het rapport. Klik OK.

Stap 5

Selecteer de velden waarmee de queryvoorwaarden worden ingesteld. Ga naar het tabblad "Bronnen". Selecteer aan de linkerkant van het venster in de lijst met alle velden de velden die u nodig hebt, dubbelklik en sleep ze naar de rechterkant. In de kolom Uitdrukking kunt u voor elk geselecteerd veld een zoekterm opgeven.

Stap 6

Ga naar het tabblad Instellingen, stel de juiste opties in door op de knop Ontwerper instellingen voor gegevenscompositie te klikken. Selecteer het keuzerondje "Tabel", klik op "Volgende".

Stap 7

Vink alle velden aan waarvan de informatie in het rapport wordt weergegeven en klik op de knop "Volgende".

Stap 8

Selecteer de velden waarmee de tabellen, kolommen en rijen van het rapport worden gegroepeerd, verplaats hiervoor de velden naar de juiste secties - "Kolommen", "Rijen" en "Tabellen". Klik volgende.

Stap 9

Klik op OK en sluit het lay-outontwerpervenster. In het venster voor het maken van het rapport ontvangt u het lay-outdiagram dat u zojuist hebt gemaakt. Klik op "Volgende" wanneer u klaar bent met het genereren van het rapport.

Aanbevolen: