Hoe Weet U Of U Een Geavanceerde Pc-gebruiker Bent?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of U Een Geavanceerde Pc-gebruiker Bent?
Hoe Weet U Of U Een Geavanceerde Pc-gebruiker Bent?

Video: Hoe Weet U Of U Een Geavanceerde Pc-gebruiker Bent?

Video: Hoe Weet U Of U Een Geavanceerde Pc-gebruiker Bent?
Video: Het verborgen administratoraccount activeren (SchoonePC instructievideo 04) 2024, Mei
Anonim

Computers zijn lange tijd het leven van de mensheid binnengekomen. Het gebruik van een computer maakte het leven van zowel een kantoormedewerker als een gewone student gemakkelijker. Computers worden veel gebruikt in de geneeskunde en productie. Bij het solliciteren naar een baan is een ervaren pc-gebruiker vaak een vereiste voor een werkzoekende.

Hoe weet u of u een geavanceerde pc-gebruiker bent?
Hoe weet u of u een geavanceerde pc-gebruiker bent?

Wie zijn de gevorderde pc-gebruikers?

Elke persoon heeft een ander begrip van de definitie van "ervaren pc-gebruiker". Voor sommigen is een ervaren gebruiker een persoon die de computer kan aanzetten en met Microsoft Office-toepassingen kan werken. Veel mensen zijn van mening dat een ervaren gebruiker de basisprincipes van programmeren moet kennen, de oorzaak van een systeemstoring moet bepalen en deze moet oplossen. Maar er is nog steeds geen duidelijke definitie van wat een ervaren pc-gebruiker is.

Niet elke gebruiker heeft de mogelijkheid om gespecialiseerde cursussen voor pc-gebruikers te volgen. Velen hebben geleerd en leren met vallen en opstaan door ervaring of zelfstudie, maar beschouwen zichzelf niettemin als deskundige gebruikers van pc's.

Cursussen voor pc-gebruikers

De pc-gebruikerscursussen beloven in slechts een paar maanden tijd van iemand die nog nooit een computer heeft gezien, een ervaren gebruiker te maken. Wat is meestal inbegrepen in een opleidingsprogramma voor pc-gebruikers? De inleidende cursus omvat de studie van de basisapparaten van een personal computer, het doel en de aansluiting van apparaten. Hieronder volgen de basisprincipes van het werken in een Windows-omgeving, met mappen en bestanden. Het behandelt de basisprincipes van het werken met antivirussoftware, internet en e-mail. Het vertelt over het werken met zoekmachines, registreren op sites, communiceren in sociale netwerken.

Wat een ervaren pc-gebruiker moet weten en kunnen

Toch is de kennis opgedaan in gespecialiseerde cursussen voor het niveau van een beginnende gebruiker. Een ervaren pc-gebruiker moet niet alleen de initiële vaardigheden hebben om in Windows, MS Word, MS Excel, MS Outlook, Internet Explorer te werken, maar ook geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen die de tijdsbesteding kunnen verminderen en de gebruikerservaring kunnen optimaliseren.

Een ervaren gebruiker weet wat een besturingssysteem is, welk besturingssysteem op zijn computer is geïnstalleerd. Een ervaren pc-gebruiker kent en gebruikt in zijn werk speciale toetscombinaties, de zogenaamde "sneltoetsen". Een ervaren gebruiker gebruikt meerdere browsers, weet deze te installeren, cookies en cache te wissen. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van het werk, moet een ervaren gebruiker kunnen werken in de programma's die hij nodig heeft, bijvoorbeeld "1C: Enterprise" of AutoCAD.

Alleen door deze vaardigheden van het werken met een pc toe te passen en te ontwikkelen, kan een persoon een ervaren pc-gebruiker worden genoemd.

Aanbevolen: