Een USB-flashstation Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten
Een USB-flashstation Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: Een USB-flashstation Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten

Video: Een USB-flashstation Ontgrendelen Als U Uw Wachtwoord Bent Vergeten
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Versleutelde data op een USB-stick is erg handig. Niemand zal kunnen zien wat hij niet zou moeten zien. Het verlies van de vervoerder is geen reden tot bezorgdheid. Maar het komt voor dat het wachtwoord niet wordt opgeschreven, en het is niet altijd mogelijk om alle wachtwoorden in het geheugen te bewaren als je ze niet vaak gebruikt. Hoe de flashdrive te ontgrendelen als het wachtwoord is vergeten, maar er is geen record of is verloren gegaan?

Een USB-flashstation ontgrendelen als u uw wachtwoord bent vergeten
Een USB-flashstation ontgrendelen als u uw wachtwoord bent vergeten

Noodzakelijk

Personal computer, flashstation

instructies:

Stap 1

Wanneer u een wachtwoord aanmaakt met behulp van de Bitlocker-functie, die beschikbaar is in Windows Vista of Windows 7, wordt in een van de instructies aanbevolen om de herstelsleutel op twee manieren op te slaan: druk de sleutel af of sla deze op in een specifiek bestand.

Stap 2

Om de USB-flashdrive te ontgrendelen, moet u de eerder opgeslagen herstelsleutel gebruiken. Maak hiervoor een afdruk met een sleutel of een schijf met een opgeslagen bestand. Dat wil zeggen, u moet de sleutel vinden die eerder in het systeem werd gebruikt voor deze bewerking.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de flashdrive in Deze computer. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de optie: "Schijf ontgrendelen". Voer in het nieuwe venster handmatig de herstelsleutel in. Het kan worden gekopieerd als de sleutel op een ander elektronisch medium is opgeslagen.

Stap 4

Nadat de sleutel is ingevoerd of gekopieerd, klikt u op het tabblad "Voltooien". Maar het ontgrendelingsproces is nog niet voorbij, aangezien de flashdrive tijdelijk is ontgrendeld en wanneer deze uit de computer wordt verwijderd, wordt de vergrendeling weer ingeschakeld. Volg daarom de verdere aanwijzingen van het systeem en wijzig het wachtwoord.

Stap 5

Selecteer in het dialoogvenster de optie "Bitlocker beheren". Er verschijnt een lijst met acties die u kunt ondernemen. Verander het vergeten wachtwoord in een nieuw om het elektronische medium permanent te ontgrendelen. Vergeet niet om uw herstelsleutel op te slaan voor noodgevallen. Hier kunt u het wachtwoord verwijderen, maar dit is alleen bij gebruik van zowel een wachtwoord als een smartcard. Zoals u kunt zien, is er niets ingewikkelds aan dit proces. Het belangrijkste is om de herstelsleutel op een computer of ander draagbaar apparaat op te slaan terwijl u een flashstation versleutelt.

Aanbevolen: