Hoe Een Gebruikerspoort In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gebruikerspoort In Te Stellen
Hoe Een Gebruikerspoort In Te Stellen

Video: Hoe Een Gebruikerspoort In Te Stellen

Video: Hoe Een Gebruikerspoort In Te Stellen
Video: How to setup and use userport 2024, April
Anonim

Om het internet via het lokale netwerk te beheren en te distribueren, worden softwareproxyservers gebruikt. Een van deze servers is het UserGate-programma, dat functionaliteit en lage kosten combineert. UserGate is een uitgebreide oplossing waarmee u niet alleen de algemene toegang tot internet kunt organiseren, maar ook het verkeer kunt volgen en uw lokale netwerk kunt beschermen tegen externe bedreigingen.

Hoe een gebruikerspoort in te stellen
Hoe een gebruikerspoort in te stellen

instructies:

Stap 1

Ga naar de officiële website van de ontwikkelaar https://www.usergate.ru en koop UserGate-software. Om dit te doen, moet u de registratieprocedure doorlopen. Voer uw volledige naam en e-mailadres voor contact in. Bedenk een gebruikersnaam en wachtwoord en log vervolgens in op de site. Klik op de knop "Kopen" en selecteer de versie van het programma en de manier van verkrijgen. U kunt ook gratis een proefversie van UserGate downloaden door op de bijbehorende link te klikken.

Stap 2

Installeer UserGate-software op een computer die een internetgateway is. De installatie is vrij eenvoudig en zal zelfs voor beginnende pc-gebruikers geen problemen opleveren. Het installatieprogramma heeft een automatische configuratie van de UserGate Server-module, dus als u niet zeker bent van uw kennis, kunt u dit aan het programma toevertrouwen. Voltooi de installatie en start uw computer opnieuw op. Controleer of het UserGate-agentpictogram in de lade verschijnt.

Stap 3

Start de UserGate-beheerdersconsole. Hier kunt u uw lokale netwerk configureren. Specificeer netwerkinterfaces en wijs rollen toe, selecteer servers die nodig zijn om het programma en de services te beheren die beschikbaar zullen zijn voor netwerkgebruikers.

Stap 4

Voeg gebruikers toe en configureer het netwerkverkeer voor hen. Het is vrij eenvoudig om deze functies uit te voeren, klik gewoon op de juiste sectie en vul de vereiste gegevens in. Indien nodig kunt u een login en wachtwoord instellen voor gebruikers om toegang te krijgen tot internet. Sla de instellingen op.

Stap 5

Configureer de verbindingssnelheid voor LAN-gebruikers. Selecteer de module "Bandbreedteregeling" en specificeer de benodigde parameters voor computers op type, adres, protocol of andere prioriteiten. U kunt ook de maximale vertragingstijd instellen.

Stap 6

Voorkom dat sommige applicaties online gaan. Je kunt bijvoorbeeld het lanceren van een online game volledig verbieden of er tijdslimieten voor stellen. Ga hiervoor naar het gedeelte "Inhoudsfiltering", specificeer de bronparameters (URL of IP-adres) en selecteer de vereiste actie.

Aanbevolen: