Wat Is Een Goede Analoog Van Photoshop

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Goede Analoog Van Photoshop
Wat Is Een Goede Analoog Van Photoshop

Video: Wat Is Een Goede Analoog Van Photoshop

Video: Wat Is Een Goede Analoog Van Photoshop
Video: Zó begin je met analoge fotografie! 2024, Mei
Anonim

Het Photoshop-programma is een van de meest gevraagde grafische editors. Het kost echter veel tijd om het te bestuderen, evenals geld. Daarom zijn er alternatieve gratis programma's gemaakt, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Wat is een goede analoog van Photoshop
Wat is een goede analoog van Photoshop

Top 5 gratis programma's analoog aan "Photoshop"

Gimp is een van de beste analogen van Photoshop, die zijn gelijke niet kent onder gratis grafische editors. Dit programma heeft drie kwaliteiten - eenvoud, gemak, functionaliteit, die onmisbaar zijn bij het verwerken van foto's en afbeeldingen. Bovendien kun je met Gimp op elk platform werken - bijvoorbeeld Linux, Mac, Windows, FreeBSD. Het is vrij eenvoudig om Gimp onder de knie te krijgen, aangezien de makers van het programma voor de beschikbare video-tutorials op internet hebben gezorgd. Met behulp van deze lessen kun je in een paar dagen de nodige kennis opdoen.

Paint. NET is de eenvoudigste en meest toegankelijke editor met een intuïtieve interface, een enorm scala aan functionele tools en een groot aantal speciale effecten. Er zijn veel gedetailleerde tutorials beschikbaar om dit programma onder de knie te krijgen.

Paint. NET is, net als Gimp, volledig gratis, maar het werkt alleen met Windows.

Splashup is een krachtige online editor. Het is perfect voor zowel amateurs als professionals. Splashup heeft een redelijk vergelijkbare interface als "Photoshop" en ondersteunt de functie om meerdere afbeeldingen tegelijkertijd te verwerken. Bovendien kunt u met behulp van dit programma de verwerkte afbeelding onmiddellijk op de pagina's van sociale netwerken plaatsen.

Pixlr is een online editor die door veel gebruikers wordt geprezen. Het wordt terecht beschouwd als een grafisch programma van de nieuwe generatie, heeft een interface die zo dicht mogelijk bij Photoshop ligt en ondersteunt de functie van het werken met lagen en filters. Bovendien kun je met Pixlr en zijn speciale effecten je foto's en afbeeldingen een unieke, levendige uitstraling geven. Om het te laten werken, moet u Flash Player installeren, aangezien de editor is gebaseerd op Flash-technologie.

Pixlr is ideaal voor het bewerken van stockfoto's die op sociale netwerken, blogs en websites worden geplaatst.

Sumo Paint is een online editor waarmee je snel en eenvoudig banners, logo's en digitaal schilderen kunt maken. Bovendien kunt u uw foto's professioneel retoucheren. Naast de standaard werkbalk heeft Sumo Paint een tool genaamd Curves, wat een must-have is voor ontwerpers. Net als Pixlr is dit programma gratis en vereist het geen installatie of registratie. U kunt ook een geavanceerdere versie van Sumo paint pro-editor aanschaffen.

Conclusies trekken

Natuurlijk kan geen van de bovenstaande editors het Photoshop-programma volledig vervangen, maar ze zijn best geschikt voor eenvoudige manipulaties met beeldverwerking en -bewerking.

Daarom, als je de wens hebt om met afbeeldingen te werken, maar niet het geld en de tijd hebt om in professionele Photoshop te studeren, zal een van deze programma's zeker bij je passen.

Aanbevolen: