Hoe Kies Je Een Goede Monitor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Monitor?
Hoe Kies Je Een Goede Monitor?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Monitor?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Monitor?
Video: The Monitor Buying Guide - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hebben LCD-monitoren verouderde CRT-apparaten volledig vervangen. Dit gebeurde om vele redenen, maar de belangrijkste voordelen van LCD-monitoren zijn de volgende: lage prijs, afmetingen (LCD-monitoren met dezelfde diagonaal als CRT-apparaten nemen veel minder ruimte in beslag op de werkplek), een aanzienlijke vermindering van schadelijke effecten op de ogen (scherm flikkert niet) en geen straling. In elke winkel kun je een enorm aantal verschillende modellen vinden, dit kan verwarrend zijn voor een onervaren persoon. Om een kwaliteitsmonitor te kiezen, kunt u de volgende tips gebruiken.

Hoe kies je een goede monitor?
Hoe kies je een goede monitor?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u beslissen over de grootte van de monitor. Het wordt bepaald door de lange diagonaal van het scherm (dit is de eenvoudigste en meest begrijpelijke eigenschap). Koop in geen geval monitoren met een diagonaal van minder dan 17-19 inch - het is erg onhandig om met zo'n apparaat te werken. 21-22 inch diagonaal is ideaal voor een monitor. Grotere schermen zijn geweldig om films te kijken, maar ze zijn niet ontworpen voor werk.

Stap 2

Het volgende kenmerk is de beeldverhouding. Het is onwaarschijnlijk dat u 4:3-modellen zult vinden - ze zijn bijna volledig uit de winkels verdwenen. De meest populaire zijn monitoren met een beeldverhouding van 16:9 of 16:10. Door een breedbeeldmonitor te kopen, zult u uw werk ermee aanzienlijk vergemakkelijken, omdat u geen mappen meer hoeft samen te vouwen, en in applicaties en programma's - verkleint u de schaal.

Stap 3

Om gemakkelijk met tekst te kunnen werken, moet de helderheid van de monitor minimaal 80 cd / sq zijn. m. In het geval dat u een monitor koopt om video te bekijken, hoe hoger deze parameter, hoe beter. Bedenk dat een monitor met een te hoge helderheid je ogen niet kan schaden (je kunt het immers in de instellingen verminderen), maar je kunt de helderheid niet boven de norm verhogen.

Stap 4

Contrast is de verhouding tussen de luminantie van het donkerste deel van het beeld en het lichtste deel van het beeld. Het contrastniveau van uw monitor moet minimaal 500:1 zijn.

Stap 5

De responstijd toont het interval waarin een cel van de matrix de helderheid van de ene waarde naar de andere verandert. Met een lange reactietijd kunnen snel bewegende objecten voor u wazig en onduidelijk lijken, dit is niet van cruciaal belang als u met tekst werkt. Voor een aangenaam en comfortabel kijken naar films mag dit cijfer echter niet hoger zijn dan 8 ms, en voor het volledig verdwijnen van ongewenste effecten zijn monitormodellen van 4 milliseconden vereist.

Stap 6

Een van de belangrijkste nadelen van LCD-monitoren is dat als je vanuit een hoek naar het scherm kijkt, het beeld aanzienlijk verslechtert. Door de kleine kijkhoek kun je geen video's met vrienden bekijken en zelfs één gebruiker kan problemen ondervinden. Het wordt aanbevolen om een monitor te kiezen met een verticale en horizontale kijkhoek van 160 graden.

Aanbevolen: