Welk Programma Opent Bestanden Met De Extensie Pdf

Inhoudsopgave:

Welk Programma Opent Bestanden Met De Extensie Pdf
Welk Programma Opent Bestanden Met De Extensie Pdf

Video: Welk Programma Opent Bestanden Met De Extensie Pdf

Video: Welk Programma Opent Bestanden Met De Extensie Pdf
Video: How to Edit PDF Free 2024, Mei
Anonim

Portable Document Format (PDF) is een bestandsformaat dat voornamelijk door Adobe Systems is ontwikkeld voor de grafische industrie. Gemarkeerde documenten die in hun oorspronkelijke formaat zijn gemaakt - tekst of afbeelding - worden geconverteerd naar.pdf om een nauwkeurige visuele weergave van het bestand voor afdrukapparatuur te behouden.

Welk programma opent bestanden met de extensie pdf
Welk programma opent bestanden met de extensie pdf

Hoe een bestand te openen?

Het belangrijkste programma voor het openen van bestanden van dit formaat is Adobe Reader (of in de eerdere versie van Adobe Acrobat) van Adobe Systems. Het programma kan gratis worden gedownload van de officiële website van de fabrikant. Er moet echter worden opgemerkt dat de conversieservice door het bedrijf op terugbetaalbare basis wordt aangeboden en online werkt. Om deze service te gebruiken, downloadt u het Adobe Reader-installatiepakket van de officiële Adobe-website, pakt u het uit op uw computer, bevestigt u de acceptatie van de licentieovereenkomst en opent u het document dat u nodig hebt door op het pictogram "Openen" in het hoofdvenster van het programma te klikken of door het item met dezelfde naam selecteren in het menu "Bestand" …

Nadat u het programma op uw computer hebt geïnstalleerd, krijgen alle.pdf-bestanden die op uw harde schijf zijn opgeslagen automatisch het Adobe Reader-pictogram als standaardprogramma voor het openen van bestanden van dit formaat. Dergelijke bestanden worden automatisch geopend in dit programma door te dubbelklikken op de bestandsnaam in de map.

Het installeren van Adobe Reader is voldoende om de.pdf-bestanden te lezen. U kunt dit programma echter niet installeren als u al programma's op uw computer hebt zoals Corel Paint Shop Pro, Reader of PDF Editor van Foxit, enz. U kunt documenten van dit formaat ook bekijken in gewone viewers, zoals ACD Systems Canvas, PDF-viewer enz.

Doel van pdf-formaat

Een document kan in het hoofdprogramma worden gemaakt en er is vaak een situatie waarin het, gemaakt in de ene versie van de editor en overgebracht naar een andere, de opmaakinformatie kan verliezen of vervormen. Als u bijvoorbeeld een presentatiebestand opent dat is gemaakt in MS Power Point 2007, vergelijkbaar met het programma 2003, kunnen de ingesloten tekst en grafische objecten ten opzichte van elkaar worden verplaatst. In dit geval gaat de betekenis van de gehele grafische compositie verloren. Hetzelfde bestand in de Windows 95-versie van Power Point wordt echter helemaal niet geopend. Een soortgelijk probleem geldt voor elk ander programma waarmee u informatie in grafische en tekstuele weergave kunt combineren.

Wanneer het nodig is om een nauwkeurige grafische "afdruk" van een document te verzenden, wordt het geconverteerd naar.pdf-formaat. Het is belangrijk om te onthouden dat alle originele informatie tijdens deze conversie wordt omgezet in een grafisch formaat. Het zal onmogelijk zijn om een dergelijk document in de originele editor te wijzigen, aangezien dit formaat slaat geen tekstuele informatie of informatie op die wordt weergegeven in de vorm van vectorafbeeldingen.

Opgemerkt moet worden dat het.pdf-formaat lettertype-gevoelig is. Om ervoor te zorgen dat het naar dit formaat geconverteerde bestand zo klein mogelijk is zonder opmaakinformatie te verliezen, moet u Times, Courier, Helvetica (normaal, vet of cursief/cursief) lettertypen gebruiken, evenals Symbol of Zapf Dingbats in het originele document. Als in het originele document andere lettertypen worden gebruikt, worden deze bij het converteren automatisch geconverteerd naar een van de opgegeven lettertypen, wat kan leiden tot een grotere grootte van het uiteindelijke bestand en tot vervorming van de informatie.

Het belangrijkste doel van het.pdf-formaat is dus om documenten die zijn gemaakt met een combinatie van tekst en grafische objecten van het oorspronkelijke editorprogramma naar andere apparaten of programma's van andere versies te kunnen overbrengen zonder hun grafische weergave te wijzigen.

Aanbevolen: