Hoe Bestanden Te Openen Met De Extensie Tmp

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Openen Met De Extensie Tmp
Hoe Bestanden Te Openen Met De Extensie Tmp

Video: Hoe Bestanden Te Openen Met De Extensie Tmp

Video: Hoe Bestanden Te Openen Met De Extensie Tmp
Video: Efdc File Virus Ransomware [.Efdc ] Removal and Decrypt .Efdc Files 2024, Mei
Anonim

In de werking van het besturingssysteem is er een constante behoefte om tijdelijke bestanden te maken. Ze zijn nodig bij het installeren van software, het opschonen van oude programma's, gewoon in de normale werking van het besturingssysteem. Soms wordt het echter nodig om informatie in dergelijke bestanden te vinden.

Hoe bestanden te openen
Hoe bestanden te openen

Tmp-bestanden - van het Engelse "tijdelijk" - "tijdelijk" zijn nodig voor de normale werking van het besturingssysteem. Ze worden meestal eenvoudig verwijderd wanneer ze niet langer nodig zijn. Maar in sommige gevallen is het handig om te zien wat ze "binnen" hebben en mogelijk waardevolle informatie op te slaan.

Tijdelijke bestanden openen

Er is niets moeilijks aan het openen van een tijdelijk bestand. Natuurlijk kunnen cracking-masters mooie kijkers in hexadecimaal formaat gebruiken, maar in werkelijkheid is dit niet vereist. Het is voldoende om te nemen:

Het gebruikelijke "Kladblok". Het kan worden gebruikt om veel bestanden met onbegrijpelijke extensies te openen. Er zijn twee manieren om dit te doen. In het eerste geval moet u dubbelklikken op het bestand zelf en vervolgens "Kladblok" selecteren in het aangeboden menu. In het tweede geval moet u eerst "Kladblok" starten en vervolgens het gewenste bestand daarin openen.

HEX-editor. Dit is een tool voor "coole" hackers die de code kunnen lezen, hun eigen wijzigingen kunnen aanbrengen en wijzigingen kunnen aanbrengen. Soms is dit vereist, maar voor gewone stervelingen is het meestal nutteloos. Daarom is deze optie niet voor iedereen geschikt.

Maar als je Kladblok of hackprogramma's niet bij de hand hebt, is elke teksteditor zoals WordPad of Word voldoende. Een andere vraag, als je zo'n tijdelijk bestand hebt geopend, wat je er vervolgens mee moet doen.

Waarom tijdelijke bestanden openen

Dit wordt gedaan om één simpele reden: het behoud van informatie. Het feit is dat de bestandsnaam vóór de extensie of in de code, in de eerste tekens, indicaties kan bevatten van welk programma het kan openen.

Als u bijvoorbeeld met een document in Word of Excel hebt gewerkt en het "De duivel in het midden van nergens.doc" hebt genoemd, kan het tijdelijke bestand op een vergelijkbare manier worden genoemd. Of het kan zelf een vergelijkbare string bevatten.

Stel je voor dat tijdens het werken aan een document de lichten uitgingen en het gewoon uit de werkmap verdween. Dan moet je naar de map Temp gaan en het is mogelijk dat het daar zal zijn. Dan is het voldoende om de extensie te wijzigen en verder te werken. Informatie opgeslagen!

Handmatige verwijdering

Het gebeurt zo dat tijdelijke bestanden niet automatisch worden verwijderd. Dan moet je het handmatig doen. Zorg er eerst voor dat dit tijdelijke bestanden zijn en dat u ze in de toekomst niet meer nodig zult hebben. Als je hier helemaal zeker van bent, kun je ze naar de "Prullenbak" verplaatsen met verdere opruiming van de laatste.

Maar deze methode werkt soms te lang. Daarom kunt u een van de vele programma's op het systeem zetten voor het automatisch opschonen van onnodig "afval". Het kan bijvoorbeeld CleanIt of 4Diskclean zijn.

Aanbevolen: