De Txt-extensie Wijzigen In De Reg-extensie

Inhoudsopgave:

De Txt-extensie Wijzigen In De Reg-extensie
De Txt-extensie Wijzigen In De Reg-extensie

Video: De Txt-extensie Wijzigen In De Reg-extensie

Video: De Txt-extensie Wijzigen In De Reg-extensie
Video: Change File Extension (.txt .csv .xlsx .zip) in Windows 2024, April
Anonim

Hoogstwaarschijnlijk bent u een dergelijke situatie tegengekomen toen u een bestand in txt-indeling moest opslaan in een ander formaat dat niet in de lijst "Bestandstype" staat. U maakt bijvoorbeeld verschillende registersleutels met reg-machtigingen. Als je voor de truc gaat, kun je een tekstdocument in elk formaat opslaan.

De txt-extensie wijzigen in de reg-extensie
De txt-extensie wijzigen in de reg-extensie

Noodzakelijk

Het standaardprogramma van het Windows-besturingssysteem "Notepad"

instructies:

Stap 1

Om een eenvoudig txt-bestand te maken, moet u Kladblok uitvoeren. Om dit te doen, klikt u op het menu "Start", selecteert u het gedeelte "Alle programma's" in de lijst, gaat u naar het gedeelte "Accessoires" en klikt u op "Kladblok". Breng nu wijzigingen aan in het lege document en sla het op door op het bovenste menu "Bestand" te klikken en het commando "Opslaan als" te kiezen.

Stap 2

We hebben bedacht dat we een gewoon tekstdocument moeten maken en we hebben een registerbestand nodig (de reg-extensie). Roep het venster voor het opslaan van bestanden op, zoals eerder beschreven, voer de bestandsnaam in. De bestandsnaam moet samen met de extensie worden geschreven, dan wordt het bestand zonder problemen gedetecteerd door de register-editor. U kunt File.reg schrijven - dit is correct, maar op sommige systemen kan dit bestand worden opgeslagen als File.reg.txt.

Stap 3

Het programma zelf heeft een klein geheim - dit hulpprogramma kan alle bestandsindelingen opslaan. Om verwarring met de tekencodering in het document te voorkomen, voert u de volgende waarde in het veld "Bestandsnaam" in: "Bestand.reg". De aanhalingstekens aan het begin en aan het einde van de bestandsnaam geven isolatie en dwingen het programma om op te slaan in precies het opgegeven formaat. Omdat het programma "Kladblok", zoals de "Register-editor" standaard programma's zijn, zal de codering van het opgeslagen bestand volledig overeenkomen met bestanden met de reg-extensie.

Stap 4

Als uw systeem geen problemen heeft met de bestandsextensie bij het opslaan, kunt u het op een eenvoudigere manier doen: schakel de weergave van bestandsextensies in en wijzig de extensie met de opdracht "Naam wijzigen".

Stap 5

Open een willekeurige map, klik op het hoofdmenu "Extra", selecteer "Mapopties" in de lijst. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken", schakel het selectievakje naast "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit en klik op de knop "OK".

Stap 6

Selecteer het opgeslagen bestand in txt-indeling en druk op de F2-knop op het toetsenbord (u kunt ook met de rechtermuisknop klikken en "Naam wijzigen" selecteren), schrijf reg in plaats van de txt-extensie. Druk op de Enter-toets en de OK-toets.

Aanbevolen: