Welk Programma Om Een bestand Te Openen Met De Extensie Dmg

Inhoudsopgave:

Welk Programma Om Een bestand Te Openen Met De Extensie Dmg
Welk Programma Om Een bestand Te Openen Met De Extensie Dmg

Video: Welk Programma Om Een bestand Te Openen Met De Extensie Dmg

Video: Welk Programma Om Een bestand Te Openen Met De Extensie Dmg
Video: How to open/extract .dmg Mac OS files on Windows 10 2024, April
Anonim

Bestanden in dmg-indeling bevatten een schijfkopie die is gemaakt in het Mac OS-besturingssysteem. Dergelijke bestanden bevatten meestal installatieprogramma's van verschillende programma's of een systeemkopie en worden via internet verspreid. Om het dmg-bestand in Windows te openen, moet u een van de speciale programma's installeren.

Het dmg-formaat kan verwarrend zijn
Het dmg-formaat kan verwarrend zijn

De meest voorkomende toepassingen voor het openen of emuleren van dmg-images zijn UltraISO, Daemon Tools, Alcohol 120%, Nero Image Drive, Xilisoft ISO Burner. Het is ook mogelijk om dmg naar iso-formaat te converteren met behulp van hulpprogramma's zoals AnyToISO, DMG2IMG en enkele andere.

Hoe dmg-bestanden te beheren met UltraISO

Start het programma en gebruik in het hoofdvenster het menu "Bestand" - "Openen". Of gebruik de sneltoetscombinatie (Ctrl + O). In het dialoogvenster "ISO-bestand openen" dat verschijnt, gebruikt u de verkenner om de map met het gewenste document te vinden. Dubbelklik op de naam en de inhoud van de afbeelding wordt geopend in het programmavenster. Nu kunt u ermee werken op dezelfde manier als met andere mappen op uw harde schijf.

Om alle bestanden uit de afbeelding te extraheren die in UltraISO is geladen, moet u op de knop "Acties" klikken en het item "Uitpakken" selecteren in het vervolgkeuzemenu. Geef de map op waarin u de bestanden wilt opslaan en bevestig uw keuze met de knop "OK". In dit geval kunt u een bestaande map selecteren of een nieuwe maken. Als u een apart bestand moet uitpakken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Uitpakken naar …" in het contextmenu. Geef de doelmap op.

Om het dmg-bestand naar andere formaten te converteren, klikt u op de knop "Extra". Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Converteren". Specificeer het programma de afbeelding in dmg-formaat en de map waarin het resulterende bestand moet worden opgeslagen. Selecteer het formaat om het document naar te converteren en klik op "Converteren". Binnen enkele minuten ontvangt u een schijfkopie in het vereiste formaat. Het bestand kan worden geconverteerd naar iso, isz (gecomprimeerde iso), bin / gue (Bin), nrg (Nero), mdf / mds (Alcohol), img / ccd / sub (CloneCD) formaten.

Na het converteren naar ISO, kunt u de resulterende afbeelding koppelen door naar het tabblad "Extra" te gaan en "Mount to virtual drive" te selecteren

Conversieprogramma's

AnyToISO

Het hulpprogramma is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft verschillende duidelijke voordelen: bij het converteren worden alle gegevens opgeslagen, inclusief opstartsectoren. Het programma werkt met verschillende formaten: mdf, bin, nrg, deb, dmg, img en vele anderen. Maar er zijn ook nadelen - bij het werken in Windows 7 begrijpt de applicatie het Cyrillische alfabet niet in de namen van bestanden en mappen.

Zelfs de meest onervaren gebruiker kan de applicatie gebruiken. U hoeft alleen de locatie van het originele en geconverteerde bestand in het dialoogvenster op te geven en te wachten tot het proces is voltooid.

DMG2IMG

Dmg-bestanden hebben een blokstructuur en compressie en codering worden vaak intern gebruikt. Dit maakt het moeilijk om ze naar andere formaten te converteren. In tegenstelling tot veel converters, doet DMG2IMG uitstekend werk en crasht niet.

Het hulpprogramma werkt vanaf de opdrachtregel. Het is vrij eenvoudig te gebruiken. In het menu "Start" - "Uitvoeren" typt u "cmd" zonder aanhalingstekens en schrijft u de naam van het programma en de paden naar de bron- en uitvoerbestanden. Al het andere wordt automatisch gedaan. De DMG2ISO-converter, ontwikkeld door dezelfde auteur, werkt op een vergelijkbare manier.

U hoeft alleen de resulterende afbeelding op een cd te branden met toepassingen zoals UltraISO, Nero Burning Rom. En koppel de afbeelding ook aan een virtuele schijf. Hiervoor kunnen programma's Alcohol 120%, Nero Image Drive, Daemon Tools en andere worden gebruikt.

Het Daemon Tools-programma gebruiken

Een klein maar multifunctioneel hulpprogramma voor het werken met schijfkopieën. Ondersteunt veel verschillende formaten. Het integreert in het contextmenu van de verkenner. De applicatie kan worden gebruikt als een virtuele schijf. Als het Daemon Tools-programma op de computer is geïnstalleerd, om een schijfkopie in dmg-indeling te emuleren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het item "Mount" in het menu dat verschijnt.

TransMac

Het hulpprogramma heeft een brede functionaliteit en is handig voor gebruikers met beide besturingssystemen op hun computer. Het programma integreert in het contextmenu van Explorer en ondersteunt de mogelijkheid om gecomprimeerde schijfimages-dmg te lezen/schrijven. Naast het lezen van gegevens van Mac-schijven, is het in de Windows-omgeving mogelijk om met HFS- en HFS+-schijven te werken (bestanden en mappen kopiëren, verplaatsen, verwijderen en hernoemen), zoeken, afbeeldingen maken, ze schrijven en nog veel meer. meer.

Aanbevolen: