Hoe Maak Je Muziek Op Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Muziek Op Je Computer
Hoe Maak Je Muziek Op Je Computer

Video: Hoe Maak Je Muziek Op Je Computer

Video: Hoe Maak Je Muziek Op Je Computer
Video: De Beste GRATIS DAW (muziekprogramma) voor je Home Studio 2024, Mei
Anonim

Muziek componeren op een computer geeft veel meer bewegingsvrijheid dan componeren voor een echt orkest of koor. Er zijn niet zulke rigide beperkingen in het assortiment instrumenten, de effectbibliotheken stellen je in staat om stemmen onherkenbaar te veranderen, waardoor ze nieuwe tinten krijgen. Maar zelfs deze manier van creativiteit heeft zijn eigen regels en beperkingen.

Hoe maak je muziek op je computer
Hoe maak je muziek op je computer

Noodzakelijk

  • Computer met geïnstalleerde geluidseditor ("Fruity loops", "Sound Forge", "Adobe Audition", enz.);
  • Bibliotheek met samples van verschillende instrumenten (inclusief drums);
  • Een reeks effecten;
  • Virtuele synthesizers (je kunt ook een echte gebruiken met een kabel);
  • Grondbeginselen van muzikale kennis en gehoor.

instructies:

Stap 1

Zoals bij elke andere vorm van creativiteit, moet je je het doel en de toekomstige bestemming van je creatie voorstellen. Beantwoord jezelf een paar vragen:

Wie zal er naar luisteren (zelfs als alleen jij, maar je zou het leuk vinden)?

Welk genre zal dit stuk zijn (elektronische muziek, dans, rock, klassiek)?

Wat is de sfeer van het stuk (agressief, verdrietig, angstig, plechtig)?

Om welke instrumenten gaat het (al is het maar bij benadering, maar je moet je voorstellen wat daar zal klinken, bijvoorbeeld alleen een strijkorkest)?

Stap 2

Sluit een echt instrument (als je dat hebt) aan op je versterker en op je computer. Begin te improviseren erop of op virtuele synthesizers, rekening houdend met het kader dat in de vorige stap is ingesteld. De stemming van de improvisatie (toonladder, tonaliteit, melodische bewegingen) moet overeenkomen met de stemming, en de beweging van de melodie moet beschikbaar zijn voor uitvoering op het geselecteerde instrument (violen mogen geen partijen in de bastoets bedenken).

Stap 3

Leith-thema zal blijken uit improvisatie. Ga door met improviseren en neem tegelijkertijd delen ervan op: intro, lead, refrein, bridge, breaks, enzovoort. Onthoud dat elk onderwerp een ontwikkeling en een climax moet hebben. Zorg dragen voor de algehele ontwikkeling van het werk.

Stap 4

Nadat je de melodie in de geluidseditor hebt opgenomen, ga je naar de drumregel. Ze moeten in harmonie met de melodie klinken zonder deze te overstemmen, dus overdrijf het niet met sonore hi-hats. Probeer op langzamere delen de ruimte tussen de kwarten niet te vullen met 16s. Een halfleeg geluid met beats voor elke halve beat kan effectiever zijn.

Stap 5

Bas is een voortzetting van de ritmesectie, de basis van muziek. Neem het direct na de drums op. Veel afwisseling is hier niet nodig (tenzij het basinstrument een solopartij speelt).

Stap 6

Verdeel een kladmelodie in de instrumenten van uw keuze. Als je er blij mee bent, ga dan direct naar het ondergoed. Ze moeten een beetje stiller zijn dan het hoofdthema, maar ze mogen er in geen geval in de hoogte mee samenvallen. Het zou nog beter zijn om ze te scheiden op het moment van opname (bijvoorbeeld zodat ze pauzes spelen tussen frases van de melodie).

Stap 7

Als het stuk vocaal is, wordt de stem als laatste toegevoegd.

Stap 8

Mix de track door effecten toe te voegen, onnodige ruis te verwijderen en het volume aan te passen.

Aanbevolen: