Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Halen
Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Halen

Video: Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Halen

Video: Hoe De Taakbalk Naar Beneden Te Halen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Wanneer een persoon lang genoeg achter een computer werkt, zal hij vroeg of laat de wens hebben om deze voor zichzelf aan te passen. En dan hebben we het niet eens over programma's, maar gewoon over het uiterlijk. Als je bijvoorbeeld achter de computer gaat zitten na een vorige collega, dan vind je een te hoge taakbalk misschien niet zo prettig.

Hoe de taakbalk naar beneden te halen
Hoe de taakbalk naar beneden te halen

instructies:

Stap 1

Deze methode is van toepassing op alle besturingssystemen van de Windows-familie. Beweeg in het systeem de muiscursor over de taakbalk en druk op de rechtermuisknop. U ziet een contextmenu met een item "Dock the taskbar".

Stap 2

Bepaal de aanwezigheid van een vinkje voor dit item. Als er geen vinkje staat, kunt u dit menu eenvoudig verlaten en de muiscursor over de grens tussen de taakbalk en het bureaublad of venster van een momenteel actief programma verplaatsen. U zult zien dat wanneer u over deze rand zweeft, de cursor verandert in een dubbele pijl.

Stap 3

Houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats de cursor naar beneden totdat de taakbalk de gewenste hoogte heeft bereikt. Als het selectievakje naast het item "Taakbalk vastzetten" nog steeds is aangevinkt, schakelt u het gewoon uit met de linkermuisklik en herhaalt u de stappen die in de vorige paragraaf zijn beschreven.

Stap 4

Roep het contextmenu van de taakbalk op met de rechtermuisknop en selecteer opnieuw het item "Taakbalk koppelen". Om niet per ongeluk het formaat van het paneel te wijzigen tijdens het gebruik, moet u ervoor zorgen dat er een vinkje staat naast het geselecteerde item. U kunt het verwijderen of opnieuw installeren door eenvoudig met de linkermuisknop te klikken.

Stap 5

Pas indien nodig de instellingen van het bedieningspaneel aan. Open hiervoor het menu door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en de optie "Eigenschappen" te selecteren. U ziet een venster waarin u niet alleen de taakbalk kunt aanpassen en hoe verschillende pictogrammen en pictogrammen erop worden weergegeven, maar ook het menu Start en de werkbalk kunt aanpassen.

Stap 6

Pas de pictogrammen aan die op de taakbalk worden weergegeven. Gebruik hiervoor het tabblad "Taakbalk" in het geopende instellingenvenster. Klik in het gebied van het item "Meldingsgebied" op de knop "Configureren".

Stap 7

Stel de gewenste waarden in voor de taakbalkpictogrammen. In dit venster werk je met een algemene lijst van alle taaksnelkoppelingen die zichtbaar zijn in het systeemvak. Om de parameters van een bepaald pictogram te wijzigen, gebruikt u de keuzelijst voor het weergaveformaat voor het vereiste pictogram. Klik vervolgens op de knop "OK" om de wijzigingen te installeren.

Aanbevolen: