Een Inktcartridge Opladen

Inhoudsopgave:

Een Inktcartridge Opladen
Een Inktcartridge Opladen

Video: Een Inktcartridge Opladen

Video: Een Inktcartridge Opladen
Video: Elektrisch laden - Tips (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat laserprinters geleidelijk de inkjetprinters hebben vervangen, is het printen van foto's nog steeds relevant voor inkjetprinters. Het kost namelijk twee keer zoveel om een kleurenfoto op een laserprinter af te drukken. In dit geval kunnen inktpatronen worden bijgevuld met nieuwe inkt en doorgaan met afdrukken.

Een inktcartridge opladen
Een inktcartridge opladen

instructies:

Stap 1

Koop inkt die overeenkomt met uw printermodel bij een kantoorboekhandel. Als u grote hoeveelheden foto's afdrukt en regelmatig de cartridge moet vervangen, kunt u een tube inkt van 1000 ml aanschaffen. Bij lage volumes van kleurenafdrukken en zeldzame navullingen van de cartridge, kan de tube van tevoren uitdrogen. Daarom zijn drie spuiten met rode, blauwe en gele kleuren voldoende voor u, wat meestal voldoende is voor 3-4 navullingen.

Stap 2

Koppel de printer los, open de klep en verwijder de kleurencartridge uit de sleuf aan de linkerkant.

Stap 3

Leg meerdere lagen krantenpapier op tafel om inktvlekken te voorkomen.

Stap 4

Plaats de cartridge op een krant met de printkoppen naar beneden gericht.

Stap 5

Verwijder de bovenste sticker. Prik dan de drie kleine gaatjes in de spuit. Je kunt ze voorzichtig boren met een priem.

Stap 6

Vul nu langzaam en voorzichtig elke container met inkt van de juiste kleur, waarbij u 6 ml rode, blauwe en gele inkt vult.

Stap 7

Laat de patroon 5-10 minuten in deze positie staan.

Stap 8

Dek de gaten voorzichtig af met smal tape.

Stap 9

Plaats de cartridge in de lege sleuf op de printer op dezelfde manier als u deze hebt verwijderd. Wanneer het op zijn plaats klikt, hoort u een kenmerkende klik.

Stap 10

Sluit de klep en zet de printer aan. Bij het vervangen van een inktcartridge produceren sommige printers een kleuruitlijningspagina. Zorg dat er wit papier in de printer zit en klik op OK. Als u gekleurd papier hebt geladen, kunnen er problemen optreden bij het verdere werk. Er wordt een testpagina afgedrukt, de printkop wordt automatisch uitgelijnd en de kleur wordt gekalibreerd. Berichten over de resultaten van deze operaties verschijnen op het computerscherm. Voer een paar kopreinigingscycli op de printer uit - meestal is 1 tot 3 voldoende.

Stap 11

De patroon is vol. U kunt kleurenfoto's afdrukken.

Aanbevolen: