De Canon-afvalinkttank Reinigen

Inhoudsopgave:

De Canon-afvalinkttank Reinigen
De Canon-afvalinkttank Reinigen

Video: De Canon-afvalinkttank Reinigen

Video: De Canon-afvalinkttank Reinigen
Video: Canon PIXMA Druckkopf reinigen, Düsen reinigen im Drucker 2024, Mei
Anonim

De afvalinkthouder moet vóór het vullen absoluut worden gereinigd. Dit is een noodzakelijke stap bij het bijvullen van een cartridge in elke printer, aangezien tonerresten direct van invloed zijn op de afdrukkwaliteit.

De Canon-afvalinkttank reinigen
De Canon-afvalinkttank reinigen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - zachte, pluisvrije stof.

instructies:

Stap 1

Bereid je werkoppervlak voor. Houd er rekening mee dat voordat u bij de container komt, u de cartridge volledig moet demonteren en dat deze verschillende componenten bevat, waarvan er vele erg klein zijn en gemakkelijk te verliezen. Het is daarom het beste om het oppervlak af te dekken met een lichtgekleurde doek, de Canon-cartridge uit uw printer te verwijderen en deze zorgvuldig te inspecteren.

Stap 2

Zoek de zijbevestigingen die de cartridgedoppen op hun plaats houden. Schroef ze los, en dan de rest, één voor één, verwijder de elementen van de cartridge. Besteed speciale aandacht aan de veer, verwijder deze voorzichtig en plaats deze op een prominente plaats om hem niet te verliezen. Wees voorzichtig, de toner die voor het afdrukken wordt gebruikt, bevat stoffen die gevaarlijk zijn voor het leven en de gezondheid. Laat deze daarom niet in de ogen en de luchtwegen terechtkomen.

Stap 3

Gebruik een licht vochtige doek om tonerresten uit de container te verwijderen. Veeg het af met een droge, pluisvrije doek. Zorg ervoor dat u hetzelfde doet voor de andere onderdelen van uw cartridge. De beste optie zou zijn om elk onderdeel met een föhn door te blazen, maar zorg er eerst voor dat deze een koude luchttoevoer heeft. Voer deze stap alleen uit nadat u tonerresten met een vochtige doek hebt weggeveegd, omdat er dan inkt in uw ogen of in de luchtwegen kan komen.

Stap 4

Zorg ervoor dat er geen toner meer in de container of andere delen van de cartridge zit. Giet inkt in de container, niet volledig, maar ongeveer 10 procent minder dan bedoeld. Dit komt door het feit dat het niet volledig wordt verbruikt, maar zich eenvoudig op de onderdelen van de cartridge nestelt, waarna de afdrukkwaliteit merkbaar verslechtert.

Stap 5

Zet de cartridge weer in elkaar, schud hem lichtjes heen en weer en plaats hem in de printer of MFP. Testpagina's afdrukken. Soms kunnen de eerste 10 strepen of witte strepen vertonen.

Aanbevolen: