Hoe De Database Te Beschermen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Database Te Beschermen?
Hoe De Database Te Beschermen?

Video: Hoe De Database Te Beschermen?

Video: Hoe De Database Te Beschermen?
Video: Что такое брандмауэр? 2024, Mei
Anonim

In veel organisaties die databases gebruiken, is de kwestie van beveiliging en veiligheid relevant. En het is niet dat organisaties iets proberen te verbergen, het probleem zit meer in de financiële administratie en klantinformatie, waarvoor bedrijfsdatabases het vaakst worden gehackt.

Hoe de database te beschermen?
Hoe de database te beschermen?

Noodzakelijk

antivirus software

instructies:

Stap 1

Gebruik beproefde databases met de mogelijkheid om verzonden gegevens en de procedures zelf te versleutelen, versleuteling en ondersteuning voor speciale beveiligingshulpprogramma's. In organisaties wordt de beveiliging meestal uitgevoerd op basis van autorisatie. Helaas is dit meer dan genoeg. Gebruik ook antivirussoftware om de database op uw pc volledig veilig te houden. Zoals de praktijk laat zien, verdwijnt informatie vaak van de computer en verschijnt na een tijdje op internet in een gedecodeerde vorm.

Stap 2

Gebruik codering van verzonden gegevens en aanvraagprocedures. De MySQL-database heeft meer dan een dozijn speciale functies die kunnen worden gebruikt om het coderingsmechanisme te implementeren zonder het proces van overdracht van de door de gebruiker gevraagde gegevens te belasten. AES_ENCRYPT (), AES_DECRYPT (), COMPRESS () en anderen. Verberg de inhoud van uitvoerbare procedures en functies. Elke ervaren cracker kan de broncode herkennen en een soortgelijke nabootsen. Voor MySQL-databases is een speciaal programma SQL Shield uitgebracht om de broncode te coderen.

Stap 3

Het niveau van gegevensbeveiliging zal het gebruik van cryptografie aanzienlijk verhogen. Dit mechanisme omvat het versleutelen van informatie met behulp van twee soorten sleutels - openbaar en privé. De T-SQL-functie dient dit doel. Gebruik speciale databasebeveiligingssoftware. Voor MySQL is deze beschermer XP_CRYPT. Dit programma zorgt voor alle complexiteiten van encryptie en encryptie.

Stap 4

Vergeet niet dat alle gegevens waartoe u leestoegang hebt, kunnen worden gekopieerd en opgeslagen. De optimale oplossing voor dit probleem zou zijn om encryptie te gebruiken, waardoor het onmogelijk wordt om de gekopieerde gegevens te lezen.

Aanbevolen: