Zelf Een Inkjetcartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Inkjetcartridge Bijvullen
Zelf Een Inkjetcartridge Bijvullen

Video: Zelf Een Inkjetcartridge Bijvullen

Video: Zelf Een Inkjetcartridge Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Print je veel op een printer, dan ben je waarschijnlijk veel geld kwijt aan cartridges daarvoor. Ondertussen zijn inkjetprinters nu nog steeds erg populair omdat het niet nodig is om elke keer een nieuwe cartridge te kopen als de inkt op is. U kunt gewoon thuis inkt kopen en de cartridge bijvullen. Bovendien gaat het flesje inkt lang mee.

Zelf een inkjetcartridge bijvullen
Zelf een inkjetcartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Printer;
  • - inkjetpatroon;
  • - inkt voor het bijvullen van cartridges;
  • - spuitje vanaf 5 ml.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat de beschreven stappen specifiek betrekking hebben op het bijvullen van cartridges voor printers, en als u een drie-in-één apparaat hebt (printer, scanner, fax), dan zal deze methode voor het bijvullen van cartridges hoogstwaarschijnlijk niet voor u werken.

Stap 2

Eerst moet u printerinkt kopen. U moet precies voor uw model kopen. Als u een kleurencartridge moet bijvullen, hebt u, afhankelijk van het type cartridge, meerdere flessen kleureninkt nodig. Zo zijn kleurencartridges van printers uit de Canon IP-serie gevuld met drie kleuren (blauw, geel, rood). U heeft ook een gewone medische spuit (bij voorkeur vanaf 5 ml) en een naald nodig.

Stap 3

Zet de printer aan. Wacht na het inschakelen ongeveer tien seconden. Open vervolgens de printerkap. Daarna zou de wagen met de printkop naar het midden moeten bewegen. Verwijder nu de juiste cartridge uit de printkop. Er moet een plug bovenop de cartridge zitten. Het moet worden verwijderd. U kunt deze met een scherp voorwerp zoals een mes van de cartridge losmaken.

Stap 4

Nu moet u een gat maken aan de bovenkant van de cartridge, tegenover de printkop, die zich aan de onderkant van de cartridge bevindt. Verhit een gewone naald op een vuur, maar niet te dun, en prik in de patroon. Als u een kleurencartridge bijvult, zijn er, afhankelijk van het cartridgemodel, meerdere gaatjes nodig.

Stap 5

Plaats een paar kranten in dit gebied voordat u de cartridge bijvult, omdat u per ongeluk inkt kunt morsen. En het is niet gemakkelijk om het schoon te maken. Kijk in de handleiding van jouw printermodel hoeveel milliliter inkt jouw cartridge is. Deze informatie kan ook worden bekeken op de officiële website van de printerontwikkelaar.

Stap 6

Trek inkt in de spuit. U moet één, twee milliliter minder kiezen dan wat in de cartridge past. Gebruik nu een spuit om de inkt in het gat te spuiten dat u hebt geponst. Wanneer de inkt is bijgevuld, bedek de gaten dan met een klein stukje ducttape. De volgende keer dat u de cartridge opnieuw vult, hoeft u alleen maar de tape te verwijderen.

Aanbevolen: