Hoe Bestandsmappen Op Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandsmappen Op Schijf Te Branden
Hoe Bestandsmappen Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Bestandsmappen Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Bestandsmappen Op Schijf Te Branden
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, April
Anonim

Ondanks de wildgroei aan flashdrives en de steeds lagere prijzen voor dit type opslagapparaat, blijven schijven een populaire manier om belangrijke gegevens op te slaan. Als u informatie met iemand wilt delen, dan is een dvd een goedkoop, ruim en gebruiksvriendelijk medium. In dit geval kunt u mappen met bestanden naar schijf schrijven zonder extra programma's.

Hoe bestandsmappen op schijf te branden
Hoe bestandsmappen op schijf te branden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte is op de systeemschijf. Dubbelklik op de map Deze computer. U ziet een lijst met logische stations op uw computer, bijvoorbeeld "Drive C:", "Drive D:" enzovoort. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram C: schijf en selecteer Eigenschappen. Er wordt een venster geopend met een diagram voor de volheid van de sectie.

Stap 2

Zoek de regel "Gratis:" en er tegenover ziet u een inscriptie van het formulier "7 GB". De aantallen kunnen verschillen, het belangrijkste is dat het aantal meer dan 5 gigabyte is. Als u minder vrije ruimte heeft, probeer dan onnodige gegevens te verwijderen en controleer opnieuw. Dit is nodig zodat het besturingssysteem uw bestandsmappen kan kopiëren en voorbereiden om te worden geschreven. Als de vrije ruimte minder dan 5 gigabyte is, leidt dit tot de onmogelijkheid om gegevens te schrijven.

Stap 3

Plaats een lege, beschrijfbare schijf in uw reader/writer. Discs zijn enkelvoudig en herbruikbaar. Als uw schijf overschrijven ondersteunt, zal het systeem aanbieden om deze te wissen, dat wil zeggen, formatteren.

Stap 4

Open de map met de gegevens die u wilt branden. Selecteer de bestandsmappen met de muisaanwijzer. Als het er veel zijn, is het handig om de vereiste catalogi met een kader te markeren. Een andere manier om verschillende mappen te selecteren, is door op de Ctrl-knop te drukken en met de linkermuisknop op de gewenste bestandsmappen te klikken.

Stap 5

Wanneer alle gegevens zijn gemarkeerd, zoekt u het opschrift "Burn to optische schijf" in de bovenste regel van het venster en klikt u erop. Deze methode is van toepassing op moderne besturingssystemen zoals Windows Vista en 7.

Stap 6

In oudere Windows XP klikt u met de rechtermuisknop op een van de gemarkeerde mappen en selecteert u Verzenden in het submenu E: drive. In plaats van de letter "E:" heeft u mogelijk een andere letter die overeenkomt met uw schijf. Wacht een paar seconden of minuten totdat de gegevens naar het systeemstation zijn gekopieerd. Daarna verschijnt in de rechterhoek van het scherm, bij de klok, een bericht dat er mappen zijn met bestanden die zijn voorbereid voor opname.

Stap 7

Klik met de linkermuisknop op het bericht. Er wordt een venster geopend met een lijst met voorbereide informatie. Zoek de knop Branden op cd en klik erop met de linkermuisknop. Als een geschikte opneembare lege schijf is geïnstalleerd, wordt een wizard geopend en moet u op Volgende klikken. Nadat de wizard is voltooid, begint de gegevensregistratie. Als de schijf niet geschikt is, wordt u gevraagd een andere schijf te plaatsen.

Stap 8

Wacht tot het einde van de opname en onderbreek het programma niet, anders wordt de schijf beschadigd. Controleer na het schrijven de leesbaarheid van de gegevens. Probeer hiervoor een van de mappen of enkele bestanden van de schijf te openen.

Aanbevolen: