Hoofdletters Verwijderen In Word

Inhoudsopgave:

Hoofdletters Verwijderen In Word
Hoofdletters Verwijderen In Word
Anonim

Microsoft Word is een programma voor het maken van tekstdocumenten. Met de functies van Word kunt u tekst en lettertype aanpassen aan de behoeften van de gebruiker: verander de grootte, kleur en vorm van het lettertype. Standaard is het document zo ingesteld dat aan het begin van een zin automatisch een hoofdletter wordt geschreven.

Hoofdletters verwijderen in Word
Hoofdletters verwijderen in Word

instructies:

Stap 1

De grammaticale regels van de meeste wereldtalen vereisen hoofdletters aan het begin van een zin, evenals om eigennamen aan te geven. Om uw typsnelheid te verhogen, verandert Word automatisch de kleine letter in de hoofdletter. Veel gebruikers van het programma hebben deze functie echter niet nodig, in welk geval het zinvol is om de programma-instellingen te wijzigen. Om automatisch hoofdlettergebruik uit te schakelen, opent u een Word-document of maakt u een nieuw document door met de rechtermuisknop op het contextmenu te klikken en Nieuw te selecteren en vervolgens Word-tekstdocument maken.

Stap 2

Op de bovenste regel van het document bevindt zich de taakbalk. Klik op de knop "Service". Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de regel "AutoCorrectie-opties". Klik op het tabblad AutoCorrectie. Als je een vinkje hebt staan in het vak 'Hoofdletters van zinnen', verwijder dit dan. Klik op Toepassen en OK. De opgeslagen instellingen zijn van toepassing op alle volgende Word-documenten.

Stap 3

U kunt de automatische invoer van hoofdletters ook annuleren bij het invullen van de tabel in de "AutoCorrectie-opties". Schakel op het tabblad "AutoCorrectie" de kolom "Hoofdletters van tabelcellen" uit. Bevestig uw acties door op de knoppen "Toepassen" en "OK" te klikken.

Stap 4

Om hoofdletters voor eigennamen te verwijderen, schakelt u in het AutoCorrectie-menu de optie Vervangen terwijl u typt uit, klikt u op Toepassen en OK. Nu worden alle woorden in het Word-document met een kleine letter afgedrukt. Houd er rekening mee dat dit als een spelfout wordt beschouwd. En het aanspreken van een persoon met de spelling van zijn naam met een kleine letter zal als respectloos worden beschouwd.

Stap 5

Als je aan alle bovenstaande vereisten hebt voldaan, maar de tekst nog steeds in hoofdletters wordt getypt, is het mogelijk dat je toetsenbord is ingesteld om hoofdletters in te voeren. Druk op de Caps Lock-toets. Hierdoor worden de hoofdletters uitgeschakeld en dit wordt bevestigd door het gedoofde "Caps Lock"-lampje op het toetsenbord.

Aanbevolen: