Een Netwerkomgeving Maken

Inhoudsopgave:

Een Netwerkomgeving Maken
Een Netwerkomgeving Maken

Video: Een Netwerkomgeving Maken

Video: Een Netwerkomgeving Maken
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Onmiddellijk na het installeren van Windows is er een reeks snelkoppelingen op het bureaublad aanwezig die tot doel hebben de toegang tot belangrijke elementen van het systeem te vereenvoudigen. Een daarvan is Netwerk Buurt. Als een dergelijke snelkoppeling niet op uw bureaublad staat, betekent dit dat na de installatie van het systeem een overeenkomstige wijziging in de instellingen is aangebracht - het is eenvoudigweg onmogelijk om pictogrammen van dit type uit de tabel te verwijderen. Het is noodzakelijk om deze instelling over te zetten naar de oorspronkelijke staat om de snelkoppeling terug te brengen naar de oorspronkelijke plaats.

Een netwerkomgeving maken
Een netwerkomgeving maken

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 gebruikt, is de bijbehorende installatie toegankelijk via het Configuratiescherm. Open het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken of door op de WIN-toets te drukken en daarin "Configuratiescherm" te selecteren.

Stap 2

Voer de zoekterm "personalisatie" in het daarvoor bestemde veld in en klik vervolgens op "Personalisatie" in de zoekresultaten. Klik in het volgende venster op de link "Bureaubladpictogrammen wijzigen" in het linkerdeelvenster. Als gevolg hiervan zal het Configuratiescherm het venster "Desktop Elements" voor u openen, met daarop de instellingen voor het weergeven van snelkoppelingen van verschillende systeemcomponenten.

Stap 3

Als u Windows Vista gebruikt, moet u ook het configuratiescherm starten vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem. Maar er is geen zoekmachine in het paneel van deze versie, dus u moet naar de pagina "Ontwerp en personalisatie" gaan en daar op de link "Personalisatie" klikken. Klik op de pagina die als resultaat wordt geopend op de link "Bureaubladpictogrammen wijzigen" in het linkerdeelvenster. Op deze manier opent u hetzelfde venster "Desktop Elements".

Stap 4

En als u Windows XP gebruikt, begint u door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding ergens op uw bureaublad te klikken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt als gevolg van deze actie het item "Eigenschappen". Er wordt een venster geopend waarin u naar het tabblad "Desktop" moet gaan, de knop "Bureaublad aanpassen" onderaan moet vinden en erop moet klikken. Deze reeks acties brengt u naar hetzelfde Desktop Elements-venster.

Stap 5

Welke van de vermelde systemen u ook gebruikt, in het venster "Desktopelementen" moet u de sectie "Bureaubladpictogrammen" bovenaan het tabblad "Algemeen" vinden. Vink het vakje aan dat overeenkomt met het label "Netwerkomgeving" (of gewoon "Netwerk") om de weergave ervan in te schakelen. Nadat u dit hebt gedaan, klikt u op de knop "OK" en herstelt u op deze manier de wijziging in de OS-instellingen.

Aanbevolen: