Hoofdletters Gebruiken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoofdletters Gebruiken In Photoshop
Hoofdletters Gebruiken In Photoshop

Video: Hoofdletters Gebruiken In Photoshop

Video: Hoofdletters Gebruiken In Photoshop
Video: Учим Photoshop за 1 час! #От Профессионала 2024, April
Anonim

Hoofdletters zijn de hoofdletter waarmee een zin of naam voor iets begint. U kunt bij het typen van teksten of opschriften in Photoshop niet zonder het gebruik van dergelijke hoofdletters.

Hoofdletters gebruiken in Photoshop
Hoofdletters gebruiken in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

U kunt hoofdletters in Photoshop op dezelfde manier typen als in elke teksteditor, dat wil zeggen, druk op de toets van de gewenste letter terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt. Als u een of meerdere reeds getypte letters als hoofdletter wilt gebruiken, dan moeten deze worden geselecteerd met de muis of de pijltjestoetsen in combinatie met de SHIFT-toets. Druk vervolgens in het paneel "Symbool" op het pictogram waarop twee hoofdletters TT ("Alle hoofdletters") zijn getekend. U kunt de sneltoetsen gebruiken die deze actie vervangen - SHIFT + CTRL + K.

Stap 2

Als u geen hoofdletter kunt afdrukken en kleine letters werken prima, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een lettertype gekozen waarin hoofdletters gewoonweg niet voorkomen. Dergelijke decoratieve of gestileerde lettertypen komen vrij vaak voor. Er zijn minstens twee manieren om uit de situatie te komen. De eerste is om de letter die u met een hoofdletter wilt gebruiken groter te maken en de rest te laten zoals ze zijn. Om dit te doen, selecteert u het op dezelfde manier en klikt u op het pictogram naast het pictogram dat is beschreven in de eerste stap - "Kleine hoofdletters". Het heeft twee T's, een grote en een kleinere, naast elkaar getekend. De sneltoetsen die aan deze bewerking zijn toegewezen, zijn SHIFT + CTRL + H.

Stap 3

De tweede manier is om deze letter te vervangen door een kleine letter van een ander, vergelijkbaar geschreven lettertype. Om dit te doen, selecteert u het en selecteert u vervolgens een geschikt lettertype in de vervolgkeuzelijst op het paneel "Symbool". Het hoeft schriftelijk niet precies hetzelfde te zijn - soms ziet een alinea tekst met de eerste letter in een andere stijl er nog mooier uit. Dergelijke prominente eerste letters worden "drop-caps" genoemd.

Stap 4

Om teksten met drop-caps te versieren, maken ze zelfs sets van speciale gestileerde penselen, die elk één symbool vertegenwoordigen. Als je op deze manier hoofdletters wilt maken, moet je eerst zo'n set penselen vinden (of het zelf doen) en deze instellen op het penseelpalet. Daarna moet u kleine letters schrijven met het gereedschap Horizontale tekst en hoofdletters toevoegen met het penseel.

Aanbevolen: