Zelf Schitterende Foto's Maken

Inhoudsopgave:

Zelf Schitterende Foto's Maken
Zelf Schitterende Foto's Maken

Video: Zelf Schitterende Foto's Maken

Video: Zelf Schitterende Foto's Maken
Video: TIPS: mooie foto's maken met je smartphone! 2024, Mei
Anonim

Feestelijke, sprankelende en glanzende foto's, die vaak worden gebruikt om blogs of ansichtkaarten te versieren, zijn niet zo moeilijk zelf te maken. Dit vereist het maken van een eenvoudige animatie van slechts drie frames. Als u de instructies strikt opvolgt, zult u slagen.

Glanzende ansichtkaart
Glanzende ansichtkaart

Het is nodig

Hulpmiddelen: Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open vervolgens de originele afbeelding (Ctrl + O).

Stap 2

Vouw het Lagenpaneel (F7) uit en ontgrendel de huidige laag. Dubbelklik hiervoor op het pictogram en klik op "OK".

Dupliceer vervolgens de laag twee keer (druk op Ctrl + J of sleep het pictogram naar de knop gemarkeerd met een rode cirkel).

Stap 3

Neem de Lasso-tool en selecteer het deel van de afbeelding dat u wilt laten schitteren. Als het fragment complex genoeg is en het moeilijk is om het met dit gereedschap te selecteren, gebruik dan het gereedschap Toverstaf. Houd Shift op het toetsenbord ingedrukt en druk erop op steeds meer nieuwe delen van de afbeelding totdat het hele fragment is gemarkeerd met een dunne geanimeerde lijn.

Als de tool tijdens het proces een extra gebied selecteert, maakt u de laatste actie ongedaan en maakt u op het bovenste paneel een kleinere numerieke waarde van de parameter "Tolerantie".

Stap 4

Open het lagenpaneel opnieuw (F7). Selecteer de allereerste laag en zet de rest uit. Als u lagen wilt uitschakelen, verwijdert u de oogpictogrammen ernaast.

Stap 5

Zoek daarna in het menu "Filter" het submenu "Ruis" en selecteer "Ruis toevoegen". Er wordt een venster geopend waarin u de sterkte van het effect kunt aanpassen. Normaal gesproken moet de waarde tussen 8-12 pixels liggen, afhankelijk van de kwaliteit en het formaat van de foto. Zorg ervoor dat Uniform is aangevinkt en pas het effect toe (OK).

Stap 6

Schakel vervolgens de tweede laag in het lagenpaneel (F7) in en selecteer deze met de muis. Voeg ruis toe aan deze laag, net als in de vorige stap, maar verhoog deze keer de sterkte van het effect met 2-4 procent.

Doe tot slot hetzelfde met de bovenste laag. Schakel het in, selecteer het met de muis en voeg ruis toe, waardoor het effect iets sterker wordt.

Stap 7

Herhaal stap 3-6 voor alle elementen van de afbeelding die sprankeling en glans moeten toevoegen.

Neem een lensflareborstel uit de standaardset. Kies een witte kleur en schik de glitter willekeurig op de juiste plekken.

In dit geval moeten de sparkles afzonderlijk op elke laag worden geplaatst. Schakel eerst alle lagen uit behalve de onderste, selecteer deze en rangschik de hoogtepunten. Ga dan naar de tweede laag en schik de glitter op de derde

Stap 8

Nu moet de afbeelding worden geanimeerd. Roep het deelvenster Animatie op vanuit het menu Venster. Dit paneel heeft standaard al het eerste frame. Voeg twee frames toe door te dubbelklikken op de knop gemarkeerd met een rode cirkel.

Selecteer vervolgens het eerste frame met de muis. Schakel in het lagenpaneel (F7) alle lagen uit behalve de onderste en selecteer deze.

Selecteer het tweede frame in het animatiepaneel en zet in het lagenpaneel de tweede laag aan.

Selecteer ten slotte het derde frame in het animatiepaneel en schakel de bovenste laag in het lagenpaneel in.

Stap 9

Pas animatieparameters aan. Stel de vertragingswaarde voor frames in op 0, 1 sec., En selecteer "Altijd" in de cyclusparameters.

Sla het resultaat op. Vergeet daarbij niet het GIF-formaat te selecteren, anders wordt je animatie niet opgeslagen.

Aanbevolen: