Hoe Maak Je Een Grafiek In Delphi

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Grafiek In Delphi
Hoe Maak Je Een Grafiek In Delphi

Video: Hoe Maak Je Een Grafiek In Delphi

Video: Hoe Maak Je Een Grafiek In Delphi
Video: Grafiek maken in Microsoft Excel; 2024, Mei
Anonim

Delphi is een omgeving voor softwareontwikkeling, het is al lang een onderdeel van het leven van veel gebruikers, zelfs degenen die niet serieus programmeren. Het is een van de meest populaire talen omdat het gemakkelijk te leren is en uitbreidbare functionaliteit heeft.

Hoe maak je een grafiek in Delphi
Hoe maak je een grafiek in Delphi

Noodzakelijk

vaardigheden in de Delphi-omgeving

instructies:

Stap 1

Gebruik de component TChart om een grafiek te maken in Delphi. Het is een container met objecten (reeks gegevens die worden gekenmerkt door verschillende weergavestijlen). Plaats dit onderdeel op het formulier of gebruik de wizard om een grafiek te maken in Delphi.

Stap 2

Start de wizard met het commando "Bestand" - "Nieuw" - "Overig", selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad Zakelijk en selecteer vervolgens "Wizard Grafiek". Kies vervolgens of de database wordt gebruikt.

Stap 3

Bepaal het uiterlijk van de kaart, of deze nu 2D of 3D is. Vink dan eventueel de vakjes "Toon legenda", "Toon labels" aan. Hiermee is de constructie van het diagram in Delphi voltooid.

Stap 4

Klik op de knop "Voltooien", er verschijnt een nieuw formulier in de formulierontwerper, er verschijnt een grafiekobject op. Als de grafiek is gemaakt zonder een database te gebruiken, wordt deze gevuld met willekeurig gegenereerde waarden. In de toekomst kunnen ze worden vervangen door de nodige informatie.

Stap 5

Dubbelklik met de muis op de preset, u komt in de "Graph Editor". Stel hier de eigenschappen van de grafiek in, evenals de reeks. In de grafiekeditor wordt de inhoud ervan weergegeven als een notitieblok met tabbladen.

Stap 6

Stel de gewenste kaartparameters in op de tabbladen van de kaartpagina. Stel in het tabblad "Reeks" de reeks van de grafiek (set van punten) in. Het volume van de grafiek, de mogelijkheid om te vergroten, de inspringingen van de randen worden ingesteld op het tabblad "Algemeen". Stel hun eigenschappen in op het tabblad "Assen".

Stap 7

Stel vervolgens de schaal van waarden in op het juiste tabblad. U kunt ook het selectievakje Automatisch selecteren om automatisch te schalen. Op het tabblad "Titel" worden de tekst van de astitels, de hoeken van de werkstuklocatie en het titellettertype ingesteld. Aslabels worden ingesteld op het tabblad Label. Het is ook mogelijk om in Delphi een driedimensionale kaart te maken, een "muur" in te stellen en grafieken met meerdere pagina's te maken.

Aanbevolen: