Lokale Schijf Inschakelen

Inhoudsopgave:

Lokale Schijf Inschakelen
Lokale Schijf Inschakelen

Video: Lokale Schijf Inschakelen

Video: Lokale Schijf Inschakelen
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

De gebruiker heeft vaak niet de capaciteit van zijn harde schijf om gegevens op te slaan. De uitweg uit deze situatie is om een extra harde schijf te kopen. Ook kan de nieuwe harde schijf worden gebruikt als een nieuwe lokale schijf waarop het besturingssysteem komt te staan.

Lokale schijf inschakelen
Lokale schijf inschakelen

Noodzakelijk

  • - distributiekit voor besturingssysteem op schijf;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het vermogen van uw voeding voldoende is om verder te werken met een ander apparaat. Zet de computer uit, draai de bouten los waarmee de wanden van de behuizing zijn bevestigd.

Stap 2

Installeer de harde schijf zo dat deze binnen het bereik van het koelsysteem valt, aangezien harde schijven de neiging hebben erg heet te worden, terwijl de algehele temperatuur stijgt, wat een negatief effect heeft op de hele werking van de computer.

Stap 3

Zet zijn positie vast met bouten en schroef hem aan beide kanten stevig aan het lichaam vast. Sluit de lintkabel van het moederbord en de kabel van de voeding aan. Zorg er tegelijkertijd voor dat geen van hen het moederbord of de videokaart raakt, de werking van de koeler en andere apparatuur die beschikbaar is in de configuratie niet verstoort.

Stap 4

Sluit het deksel van de systeemeenheid door de wanden met schroeven vast te schroeven. Sluit uw computer aan op een stroombron, zet hem aan. In eerste instantie zal het systeem de nieuwe schijf niet weergeven in het menu Deze computer.

Stap 5

Open het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer het item "Schijf aansluiten" en volg de instructies van het menu om het volume te formatteren, te partitioneren en te labelen. Start je computer opnieuw op.

Stap 6

Om de nieuwe schijf lokaal te maken, installeert u het besturingssysteem erop en formatteert u de oude harde schijf. U kunt het formatteren ook overslaan en twee besturingssystemen op de computer laten staan, terwijl u de BIOS zo instelt dat deze standaard opstart vanaf de schijf waarvan u het liefst met het besturingssysteem werkt.

Stap 7

Om dit te doen, drukt u tijdens het opstarten van de computer op de Esc-toets, selecteert u een nieuwe harde schijf in de hardwarelijst, past u de wijzigingen toe en start u de computer opnieuw op. Om op te starten vanaf het besturingssysteem van een andere schijf, wijzigt u eenvoudig de instellingen opnieuw via hetzelfde menu zelf.

Aanbevolen: