Hoe Een Registervertakking Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Registervertakking Te Openen
Hoe Een Registervertakking Te Openen

Video: Hoe Een Registervertakking Te Openen

Video: Hoe Een Registervertakking Te Openen
Video: How To Open Registry Editor To A Specific Key In Windows [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Om een specifieke parameter van het besturingssysteem te configureren, moet u soms een registervertakking openen en bewerken. Het feit is dat sommige OS-parameters niet standaard kunnen worden gewijzigd. Dit kan alleen worden gedaan door het systeemregister te bewerken.

Hoe een registervertakking te openen
Hoe een registervertakking te openen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - RegAlyzer-programma.

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Standaardprogramma's. Er is een "Command Line" in standaardprogramma's. Open het en voer de regedit-opdracht in. Binnen een seconde wordt het venster "Register-editor" geopend.

Stap 2

In het linkerdeel van het venster staat een lijst met de belangrijkste registersleutels van het besturingssysteem. Als u op de pijl in de hoofdsectie klikt, worden verschillende subsecties geopend. Als u weet welke van de sleutels de registersleutel bevat die u nodig hebt, opent u deze.

Stap 3

Een lijst met vertakkingen van de sectie die u hebt geselecteerd, verschijnt in het rechtervenster van de register-editor. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste registry branch. Op deze manier opent u het.

Stap 4

Als u de naam van de registertak kent, maar niet weet in welke van de secties deze zich bevindt, kunt u de zoekfunctie gebruiken. Klik hiervoor in het menu van de register-editor op "Bewerken". Selecteer vervolgens "Zoeken" in het menu dat verschijnt. De zoekbalk verschijnt.

Stap 5

Voer de naam van de registertak in deze regel in (ten minste bij benadering). Klik vervolgens op "Zoeken, Volgende". Na een paar seconden verschijnt een lijst met registervertakkingen die overeenkomen met de naam die u hebt ingevoerd in het rechtervenster van de editor. Dubbelklik met de linkermuisknop en de registertak wordt geopend.

Stap 6

U kunt ook speciale software gebruiken om registervertakkingen te openen en te bewerken. Download het RegAlyzer-programma van internet. Het hulpprogramma is gratis. Installeer het op uw harde schijf. Voer het programma uit.

Stap 7

U zult zien dat het programma functioneler is dan de standaard register-editor die het besturingssysteem heeft. Met behulp van het hulpprogramma-menu kunt u per categorie naar de gewenste registertakken zoeken. Ga hiervoor naar de gewenste categorie en zoek. Het proces voor het openen en bewerken van branches is hetzelfde: dubbelklik met de muis op de linkermuisknop en het is geopend en klaar om te bewerken.

Aanbevolen: