Een Registervertakking Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Registervertakking Herstellen
Een Registervertakking Herstellen

Video: Een Registervertakking Herstellen

Video: Een Registervertakking Herstellen
Video: Nascondino Elettrico in un Parco Divertimenti a Tema Hollywood - EEN EP.3 (Movieland) - theShow 2024, Mei
Anonim

De configuratiedatabase van het Windows-besturingssysteem wordt het "systeemregister" genoemd en heeft een boomstructuur. Het heeft "struiken" en "takken" die eindigen … nee, niet met bladeren, maar met variabelen en hun waarden. Als gevolg van een systeemstoring of onzorgvuldig ingrijpen van de gebruiker, kunnen deze registerelementen beschadigd raken en moet de gebruiker zich bezighouden met het herstellen van de favorietenboom van zijn besturingssysteem.

Een registervertakking herstellen
Een registervertakking herstellen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De meest betrouwbare en tegelijkertijd de gemakkelijkste manier om het register te herstellen, is door het systeem terug te draaien. Om het te gebruiken, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem, typt u "ress" en drukt u op de Enter-toets. Als gevolg hiervan wordt de wizard Systeemherstel gestart, in het eerste venster waarvan u alleen op de knop "Volgende" hoeft te klikken. Selecteer in het volgende venster een van de "herstelpunten". Elk van hen verwijst naar een specifieke datum - kies degene die hoogstwaarschijnlijk een register bevat met een intacte problematische tak. Klik nogmaals op Volgende en het terugdraaiproces wordt gestart. Als het voorbij is, wordt de computer opnieuw opgestart en wordt het register hersteld.

Stap 2

Als de beschreven methode om de een of andere reden niet kan worden gebruikt, probeer dan de vereiste vertakking te downloaden via de Windows Register-editor. Om dit te doen, moet u een intacte kopie van de problematische registertak naar een apart bestand exporteren. Exporteren is een van de functies van de editor. Zoek ergens een register met een intacte tak - in een ander exemplaar van het besturingssysteem van deze computer, op de computers van vrienden, op het werk, bij internetcommunicatiepartners, enz. U kunt proberen zelf een.reg-bestand aan te maken door in de systeemmap naar een object te zoeken dat bij de gewenste component hoort. De correspondentie tussen bestanden en netelroos is bijvoorbeeld te vinden op de daarvoor bestemde pagina in de bronnenlijst.

Stap 3

Voer de Register-editor uit om de gewenste component van het besturingssysteem te exporteren met een intact register. Open in Windows 7 en Vista het hoofdmenu van het besturingssysteem, typ regedit en druk op Enter. In oudere versies van dit besturingssysteem selecteert u eerst Uitvoeren in het hoofdmenu, typt u regedit en drukt u op Enter.

Stap 4

Selecteer in de linkerkolom de gewenste vestiging, open de sectie "Bestand" in het menu en selecteer de regel "Exporteren". Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend de naam van het bestand en de opslaglocatie op - als u het naar uw computer gaat overbrengen, kunt u het onmiddellijk opslaan, bijvoorbeeld op een flashstation of zelfs op een mobiele telefoon. Klik op de knop Opslaan.

Stap 5

Kopieer het bestand met de geëxporteerde registry branch naar uw computer, start de "Register Editor" opnieuw en selecteer in de linkerkolom de registry hive waaraan de branch moet worden toegevoegd. Vouw het gedeelte "Bestand" in het programmamenu uit en selecteer de regel "Importeren". Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het opgeslagen reg-bestand en klik op de knop "Openen". De registertak wordt hersteld.

Aanbevolen: