Foto's Samenvoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Foto's Samenvoegen In Photoshop
Foto's Samenvoegen In Photoshop

Video: Foto's Samenvoegen In Photoshop

Video: Foto's Samenvoegen In Photoshop
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, Mei
Anonim

Mogelijk moet u meerdere foto's aan elkaar plakken bij het maken van een panorama, collage, ansichtkaart, kalender, uitnodiging. Dit is niet moeilijk, maar tegelijkertijd een veel voorkomende techniek.

Foto's samenvoegen in Photoshop
Foto's samenvoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Om twee of meer afbeeldingen in Photoshop samen te voegen, opent u ze allemaal in het programma. Om alle afbeeldingen te zien waarmee u gaat werken, voert u de opdracht van het hoofdmenu Venster - Schikken - Cascade uit. Er zijn ook items Tile Horizontally en Tilly Vertically, die ook alle afbeeldingen op het bureaublad "opmaken".

Stap 2

Het is goed om de grootte van de afbeeldingen verticaal of horizontaal op te zadelen, afhankelijk van de richting waarin je ze gaat lijmen. Om de grootte van de afbeelding te kennen en te kunnen wijzigen, gaat u naar het hoofdmenu-item Afbeelding - Afbeeldingsgrootte.

Stap 3

Selecteer de afbeelding waarop de rest wordt geplakt. Vergroot daarna het formaat van het canvas in de gewenste richting met het aantal pixels gelijk aan de afmetingen van de afbeeldingen die u hier gaat plakken. Selecteer hiervoor het hoofdmenu-item Afbeelding - Canvasgrootte. Huidige grootte - dit is de grootte van de afbeelding die u wijzigt. Breedte is de horizontale maat, Hoogte is de verticale. Met behulp van Anchor geeft u aan in welke richting de afbeelding wordt verkleind.

Stap 4

Selecteer het gereedschap Verplaatsen en gebruik het om de tweede afbeelding naar de lege ruimte die verschijnt te slepen. Lijn de afbeeldingen uit.

Stap 5

Als u een vloeiende overgang van de ene afbeelding naar de andere wilt maken, gebruikt u het gereedschap Kloonstempel. Terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, klikt u op de plaats van de afbeelding waarvan het fragment wordt gekopieerd. Gebruik daarna de muis om de overgangspunten die u glad wilt maken te "smeren".

Stap 6

Een andere manier om een vloeiende overgang te bereiken, is door een laagmasker te gebruiken. Activeer hiervoor de laag erboven. Klik onder aan het palet Lagen op Laagmasker toevoegen (het pictogram van de rechthoek waarin de cirkel is getekend). Selecteer het gereedschap Verloop van zwart naar wit en vul je afbeeldingen met een verloop. Een vloeiendere overgang wordt verkregen als u het verloop zo dicht mogelijk bij de rand van de afbeelding start en het zo ver mogelijk uitrekt.

Stap 7

Als je die verschillende lagen die je hebt moet samenvoegen, doe dat dan in het palet Lagen door het menu-item Afbeelding afvlakken te kiezen.

Aanbevolen: