Hoe De C-schijffout Op Te Lossen

Inhoudsopgave:

Hoe De C-schijffout Op Te Lossen
Hoe De C-schijffout Op Te Lossen

Video: Hoe De C-schijffout Op Te Lossen

Video: Hoe De C-schijffout Op Te Lossen
Video: Fix: Restart to repair drive errors Warning in Windows 10 2024, April
Anonim

Tijdens het werk op de harde schijf van de computer kunnen er verschillende fouten optreden. Om ze te repareren, moet u de schijf regelmatig controleren met een speciaal hulpprogramma dat bij Windows wordt geleverd.

Hoe de C-schijffout op te lossen
Hoe de C-schijffout op te lossen

Bestandssysteem

Als uw harde schijf is geformatteerd met het FAT32-bestandssysteem, moet deze minstens één keer per week worden gecontroleerd. Als u NTFS gebruikt, is een dergelijke controle niet nodig, deze wordt automatisch uitgevoerd elke keer dat u uw computer opstart. Om het bestandssysteem van de C-schijf te achterhalen, opent u het eigenschappenvenster en gaat u naar het tabblad "Algemeen". Hier ziet u het bijbehorende item, bijvoorbeeld "Bestandssysteem: FAT32".

Het hulpprogramma uitvoeren

Het hulpprogramma voor het controleren van schijven op fouten vereist exclusieve toegang tot deze. Dit betekent dat er geen andere programma's mogen worden uitgevoerd terwijl het actief is. Indien nodig waarschuwt het hulpprogramma u voor het uitvoeren van programma's en moet u misschien uw computer opnieuw opstarten. Sluit alle programma's die op de computer draaien, open het eigenschappenvenster voor station C, klik hiervoor met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat wordt geopend. Ga naar het tabblad "Service", in het gedeelte "Schijf controleren", klik op de knop "Controle uitvoeren …".

Verificatie opties

Dit hulpprogramma heeft twee opties om de schijf te controleren. De eerste impliceert automatisch zoeken en corrigeren van systeemfouten; het wordt aanbevolen voor de meeste gebruikers. vereist geen extra handelingen. Om deze modus te starten, vinkt u het selectievakje "Systeemfouten automatisch oplossen" aan. Als u een ervaren gebruiker bent en wilt zien welke fouten zijn gevonden, vink dit vakje dan niet aan. De tweede optie is om te zoeken naar beschadigde sectoren op de schijf en schade te herstellen. Om deze modus te starten, vinkt u het vakje "Beschadigde sectoren controleren en repareren" aan. Fysieke schade aan sectoren is natuurlijk niet uitgesloten, maar het hulpprogramma kan helpen bij het overbrengen van informatie van deze sectoren naar andere sectoren.

Verificatie proces

Nadat u de nodige instellingen heeft gemaakt, klikt u op de knop "Start". Als het hulpprogramma geen exclusieve rechten op de schijf kan verkrijgen, zal het aanbieden om de computer opnieuw op te starten en te controleren wanneer deze de volgende keer wordt gestart. Als u akkoord gaat met een dergelijke verificatie, klikt u op de knop "Ja". Houd er rekening mee dat het verificatieproces behoorlijk lang kan duren. De duur ervan hangt af van de staat van de harde schijf en van de opties die zijn geselecteerd bij het configureren van het hulpprogramma. Terwijl het hulpprogramma wordt uitgevoerd, wordt een blauw scherm weergegeven op het beeldscherm; u kunt dit proces ook geforceerd beëindigen. Het hulpprogramma eindigt met het normaal opstarten van de computer.

Aanbevolen: