Het Aantal Processorkernen Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Aantal Processorkernen Bepalen
Het Aantal Processorkernen Bepalen

Video: Het Aantal Processorkernen Bepalen

Video: Het Aantal Processorkernen Bepalen
Video: Multi Core Processors 2024, April
Anonim

Multi-core processors zijn relatief nieuw. In het begin werd de wereld veroverd door dual-core processors, maar de technologieën zijn naar voren getreden en het is bijna onmogelijk om te verrassen met triple-core, quad-core-processors. Soms weet u misschien niet eens hoeveel cores uw processor heeft. En het antwoord vinden is vrij eenvoudig.

Het aantal processorkernen bepalen
Het aantal processorkernen bepalen

instructies:

Stap 1

Als je een Windows-besturingssysteem hebt geïnstalleerd, kun je via de eigenschappen van je computer achterhalen hoeveel cores je processor heeft. Om dit te doen, selecteert u het pictogram "Computer" op het bureaublad, drukt u op Alt + Enter of de rechtermuisknop en in het contextmenu "Eigenschappen".

Stap 2

Er wordt een venster geopend met informatie over het besturingssysteem, de processor, het RAM-geheugen en de computernaam. Aan de rechterkant zijn er links, waaronder u "Apparaatbeheer" moet vinden.

eigenschappen van het systeem
eigenschappen van het systeem

Stap 3

De beheerder geeft aan welke apparatuur je hebt geïnstalleerd. Zoek het item "Processor" in de lijst en klik op de pijl ernaast. Er wordt een kolom uitgevouwen die het aantal processors aangeeft.

Apparaat beheerder
Apparaat beheerder

Stap 4

U kunt Taakbeheer starten met de combinatie Ctrl + Shift + Esc. Open het tabblad met de naam "Prestaties". Het aantal vensters in het gedeelte CPU-gebruiksgeschiedenis komt overeen met het aantal kernen in uw processor.

Taakbeheer
Taakbeheer

Stap 5

Als de gesimuleerde multi-coreprocessor op de computer is ingeschakeld, toont de taakbeheerder het aantal gesimuleerde kernen. Dit kan worden bepaald als alle kernen exact dezelfde belasting vertonen. Dan kan het gratis hulpprogramma CPU-Z van pas komen. Het tabblad CPU toont alle informatie over de processor. Onderaan bevindt zich een Core-venster, waar het aantal cores wordt aangegeven.

Stap 6

U kunt een ander gratis PC Wizard-programma gebruiken. Het kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar. Installeer het programma op uw computer. Voer PC Wizard.exe uit, klik op het tabblad Hardware en vervolgens op Processor. Zoek aan de rechterkant het gedeelte "Element" en daarin het nummer van het kernitem. In het gedeelte Beschrijving wordt het aantal kernen weergegeven.

Aanbevolen: