Een Logische Schijf Primair Maken Drive

Inhoudsopgave:

Een Logische Schijf Primair Maken Drive
Een Logische Schijf Primair Maken Drive

Video: Een Logische Schijf Primair Maken Drive

Video: Een Logische Schijf Primair Maken Drive
Video: HOW TO CONVERT A DRIVE FROM MBR TO GPT 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin het besturingssysteem op een logische schijf is geïnstalleerd. Om normaal te werken en op te starten, moet u deze logische schijf naar de hoofdschijf converteren. Het besturingssysteem kan alleen niet altijd opstarten vanaf een logische schijf. Er zijn ook gevallen waarin verschillende besturingssystemen op een computer zijn geïnstalleerd en deze op verschillende logische stations zijn geïnstalleerd. Om vervolgens het geselecteerde besturingssysteem te starten, moet u de logische schijf wijzigen in de hoofdschijf.

Een logische schijf primair maken drive
Een logische schijf primair maken drive

Noodzakelijk

Computer, Norton PartitionMagic, internettoegang

instructies:

Stap 1

Om een partitie te converteren, hebt u Norton PartitionMagic nodig. Download de nieuwste versie van het programma, want het heeft meer functies, en installeer het op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Na het starten, bestudeer de interface zorgvuldig. Partities van de harde schijf van de computer worden weergegeven in het rechtervenster van het programma. Wanneer u op het pictogram van de harde schijf klikt, verschijnt informatie over het type van deze partitie.

Stap 3

U kunt met dit programma ook een back-uppartitie maken. Om dit te doen, klikt u in het venster "Taken selecteren" op de opdracht "Back-uppartitie maken". Er verschijnt een dialoogvenster. Lees de inleidende informatie en klik op Volgende. In het volgende venster hoeft u de instellingen niet te wijzigen, het programma selecteert automatisch alle parameters. Klik gewoon op Volgende. Er wordt een dialoogvenster met partities op de harde schijf geopend. Selecteer van welke partitie het geheugen voor back-up zal worden gebruikt. Selecteer vervolgens de geheugengrootte van de back-uppartitie en het bestandssysteem. Klik ten slotte op Voltooien.

Stap 4

Selecteer nu de logische partitie die u naar primair wilt converteren. Selecteer vervolgens in het venster Sectiebewerkingen de optie Sectie converteren. Vink in het venster dat verschijnt het item "Primaire sectie" aan. Het kan ook automatisch worden gecontroleerd. Klik vervolgens op OK. Het conversieproces van de geselecteerde harde schijfpartitie wordt gestart. Maar hij moet nog geactiveerd worden. Om dit te doen, dubbelklikt u in het venster "Pending Operations" met de rechtermuisknop op de transformatiebewerking. Klik vervolgens op "Toepassen".

Stap 5

De computer zal opnieuw opstarten. Wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen. Het logische station dat u hebt geselecteerd, is nu geconverteerd naar het primaire station.

Aanbevolen: