Hoe Een Schijfkopie Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijfkopie Te Splitsen
Hoe Een Schijfkopie Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijfkopie Te Splitsen

Video: Hoe Een Schijfkopie Te Splitsen
Video: Schijfkopie ISO maken van een CD DVD op de Mac 2024, Mei
Anonim

U kunt schijfkopieën niet alleen compleet branden. Elke schijfkopie kan in verschillende delen worden opgesplitst. Dit kan handig zijn als de afbeelding zelf een capaciteit heeft van vijf gigabyte of meer en u deze op een dvd moet branden. Het past natuurlijk niet op een standaard dvd, maar het is goed mogelijk om de afbeelding in verschillende delen te splitsen en op een paar schijven te branden. Bovendien, als je geen dvd's bij de hand hebt, heb je maar een paar cd's, je kunt de dvd-image in verschillende delen splitsen en ze op cd branden.

Hoe een schijfkopie te splitsen
Hoe een schijfkopie te splitsen

Noodzakelijk

computer, archiver WinRAR

instructies:

Stap 1

Om een schijfkopie in verschillende delen te splitsen, hebt u een WinRAR-archiveringsprogramma nodig. Als het nog niet op uw computer is geïnstalleerd, downloadt u het van internet en installeert u het. Ga vervolgens naar de map waar de schijfkopieën zijn opgeslagen en selecteer degene die u in verschillende delen wilt splitsen door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Toevoegen aan archief".

Stap 2

Zoek nu in het programmavenster het opschrift "Profielen". Zoek onder deze inscriptie de regel "Archiefformaat", waarbij u Rar selecteert als archiefformaat. Hieronder staat de parameter "Compressiemethode". Klik op de pijl naast deze parameter. Er wordt een lijst met opties voor bestandscompressie geopend, waaruit u "Geen compressie" selecteert, aangezien de hoofdtaak is om de afbeelding in delen te splitsen en niet te archiveren. Als u "Normaal" of "Goed" selecteert in de regel "Compressiemethode", duurt het splitsen van de afbeelding erg lang.

Stap 3

Onder de parameter "Compressiemethode" staat de regel "Verdeel in volumes op grootte". Er is ook een pijl tegenover deze lijn. Klik erop. Opties voor bestandssecties verschijnen. U kunt het bestand in stukken van 700 megabyte splitsen of een andere optie kiezen. U hoeft niet een van de aangeboden opties te kiezen. Klik met de muis op deze regel en voer het volume van de beeldfragmenten in. Let op - de capaciteit van de fragmenten wordt ingevoerd in bytes, dus reken niet verkeerd. Klik na het invoeren van de vereiste parameters op OK.

Stap 4

Nadat u het proces hebt voltooid, heeft u verschillende afzonderlijke archieven. Het zijn allemaal fragmenten van hetzelfde beeld. Nu kunnen deze archieven op meerdere schijven worden gebrand. Om er weer een volledig beeld van te krijgen, klikt u met de rechtermuisknop op een van de archieven en selecteert u de opdracht "Uitpakken" in het menu dat verschijnt. Selecteer de map waarin u het archief wilt uitpakken. Eenmaal uitgepakt, heb je de hele afbeelding weer. Houd er rekening mee dat alle gecomprimeerde fragmenten zich in dezelfde map moeten bevinden voordat ze worden uitgepakt.

Aanbevolen: