Waarom Loopt Het Spel Vast?

Inhoudsopgave:

Waarom Loopt Het Spel Vast?
Waarom Loopt Het Spel Vast?

Video: Waarom Loopt Het Spel Vast?

Video: Waarom Loopt Het Spel Vast?
Video: Winx Club PS2 Game. Waarom Loopt Het Spel Steeds Weer Vast Als Ik Het Op De Playstation 3 Speel? 2024, April
Anonim

Het grootste nadeel van de pc als platform voor games is de fantastische verscheidenheid aan configuraties: ontwikkelaars moeten ondersteuning creëren voor honderden videokaarten en tientallen verschillende processors voor hun producten. Het is duidelijk dat het bijna onmogelijk is om zo'n taak perfect uit te voeren, wat in de meeste gevallen leidt tot het vastlopen van het spel en andere soorten bugs.

Waarom loopt het spel vast?
Waarom loopt het spel vast?

instructies:

Stap 1

Controleer de systeemvereisten van de game. Als het beeld op het scherm schokkerig is na het starten van het product, dan is de belangrijkste reden hiervoor dat het niet voldoet aan de minimale systeemvereisten. Vooral gebruikers komen dit probleem vaak tegen bij het starten van de nieuwste generatie games (bijvoorbeeld Battlefield 3). De oplossing is om de hardware van uw pc te upgraden: verander het videokaartmodel, koop een nieuwe processor of installeer extra RAM. Daarnaast kun je proberen het besturingssysteem te veranderen in een minder veeleisend besturingssysteem (games op Windows 7 geven ongeveer 70% van de FPS op Windows XP). Het kan ook geen kwaad om het systeem te "schoonmaken" van virussen en onnodige informatie.

Stap 2

Zoek naar verse plekken. Als de productbevriezing fataal is (het onmogelijk maakt om verder te spelen), dan is het waarschijnlijk slechts een tijdelijk probleem waar de uitgevers al aan werken. Bovendien kan de bevriezing worden veroorzaakt door slechte compatibiliteit met een deel van uw hardware (Silent Hill: Homecoming heeft bijvoorbeeld geen ATI). Dergelijke bugs worden snel geregistreerd door game-ontwikkelaars en fans, dus de een of de ander vindt snel een oplossing en plaatst de bijbehorende "patch" op de officiële website.

Stap 3

Probeer een andere versie van het spel te installeren. Het komt vaak voor dat het installatieprogramma beschadigd of onjuist is, wat fouten veroorzaakt bij het latere gebruik van het product. De reden kan een onjuist aangebrachte crack, een slecht werkende wijziging of een amateur-add-on zijn - in dit geval moet de gebruiker een gelicentieerd exemplaar van het originele spel kopen, omdat het bevat alleen geteste en stabiele componenten.

Stap 4

Installeer eventuele extra programma's die tijdens de installatie worden aangeboden. In 90% van de gevallen is deze software van vitaal belang voor een stabiele werking: het kunnen nieuwe stuurprogramma's, aanvullende services (zoals Microsoft Framework) en ondersteuningsclients (Steam, GameSPY) zijn. Met name het installeren van een nieuwere versie van de Nvidia-stuurprogramma's die bij het spel werden geleverd, lost consequent grafische vastlopers op.

Aanbevolen: