Hoe Video Van Het Scherm Vast Te Leggen

Inhoudsopgave:

Hoe Video Van Het Scherm Vast Te Leggen
Hoe Video Van Het Scherm Vast Te Leggen
Anonim

In de moderne wereld worden de meeste presentaties en trainingsmateriaal elektronisch voorbereid met behulp van speciale software. Het meeste van dit materiaal bestaat uit tekst, afbeeldingen en speciale elementen zoals grafieken en diagrammen. Het illustreren met behulp van videofragmenten wordt echter steeds populairder. Sommige entiteiten zijn absoluut niet visueel in een statische vorm. Daarom denkt iemand die een educatieve film maakt over het werken met een applicatie of een interactieve presentatie van een webservice, vrijwel meteen na over hoe hij een video van zijn computerscherm kan vastleggen.

Video van het scherm vastleggen
Video van het scherm vastleggen

Het is nodig

VirtualDub universele video-editor en converter 1.9.9

instructies:

Stap 1

Schakel over naar de video-opnamemodus van VirtualDub. Selecteer "Bestand" en "Capture AVI …" in het menu. Daarna verdwijnt het onderste paneel en verandert de lijst met items in het hoofdmenu.

Stap 2

Selecteer een video-opnameapparaat. Open het menu "Apparaat". Vink het vakje "Schermopname" aan.

Stap 3

Stel video-opname in vanaf uw hele bureaublad. Open het dialoogvenster "Aangepast videoformaat instellen". Selecteer hiervoor "Video" en "Aangepast formaat instellen …" in het menu, of druk op Shift + F. Zet in het dialoogvenster de schakelaar "Aangepast formaat gebruiken" op de actieve positie. Voer de waarden van de huidige monitorresolutie in de velden onder de schakelaar in en klik op de knop "OK". De huidige resolutiewaarden zijn te vinden op het tabblad "Opties" van het dialoogvenster met weergave-eigenschappen. Om het te openen, moet u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken en "Eigenschappen" in het menu selecteren.

Stap 4

Schakel audio-opname uit. Open het menu "Audio" en schakel het selectievakje "Audio-opname inschakelen" uit.

Stap 5

Stel de framesnelheid van de vastgelegde video in. Druk op de F9-toets of selecteer "Capture", "Settings …" in het menu. Voer in het dialoogvenster "Capture Settings" in het veld "Frame rate" de gewenste waarde in.

Stap 6

Stel uw video-encoder in. Open het menu "Video", activeer het item "Compressie" of druk eenvoudig op de "C"-toets. Selecteer in het dialoogvenster "Videocompressie selecteren" dat verschijnt, de video-encoder van uw voorkeur. Klik op de knop "Configureren" en configureer het.

Stap 7

Geef het bestand op om de vastgelegde video op te slaan. Selecteer de menu-items "Bestand", "Set capture file …" of druk op F2. Geef het pad en de naam op om het bestand op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Leg video vast vanaf uw scherm. Druk op de F5- of F6-toets of selecteer "Capture" en "Capture video" in de menu's. Voer de stappen op uw computer uit die in de video moeten worden opgenomen. Maak het VirtualDub-venster actief. Druk op de Escape-toets. De video-opname stopt. Er zal een bestand met de vastgelegde video op de schijf staan.

Aanbevolen: