Waarom De Computer Kan Vastlopen

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Kan Vastlopen
Waarom De Computer Kan Vastlopen

Video: Waarom De Computer Kan Vastlopen

Video: Waarom De Computer Kan Vastlopen
Video: Computer loopt vast of bevriest 2024, April
Anonim

De computer kan om verschillende redenen vastlopen. Dit kan te wijten zijn aan zowel de geïnstalleerde software als de configuratie van de computer zelf. Om het probleem op te lossen, moet u de oorzaak van het probleem nauwkeurig bepalen.

Waarom de computer kan vastlopen
Waarom de computer kan vastlopen

Noodzakelijk

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de configuratie om erachter te komen waarom uw computer regelmatig vastloopt. Open de eigenschappen van je computer en bekijk de instellingen voor processorfrequentie en RAM. Open ook de videoadapteropties. Zorg ervoor dat u die games en programma's uitvoert die voldoen aan de systeemvereisten van uw computer.

Stap 2

Controleer of er programma's op de achtergrond draaien die een bepaalde hoeveelheid RAM nodig hebben om bewerkingen uit te voeren. Start Taakbeheer (sneltoets Alt + Ctrl + Del of Shift + Ctrl + Esc) en bekijk de CPU-belasting en het gebruikte RAM en virtueel geheugen. Controleer actieve applicaties en processen op aangrenzende tabbladen. Bekijk de programma's in het systeemvak die mogelijk in de lade worden uitgevoerd.

Stap 3

De computer kan ook om andere redenen vastlopen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van virussen en malware, dus werk de antivirusdatabases bij en voer een volledige scan van de computer uit. Neem ook RAM- en opstartsectoren op in de lijst met te controleren items. Verwijder de gedetecteerde virussen en andere beveiligingsbedreigingen van uw computer en start deze opnieuw op.

Stap 4

Besteed aandacht aan het werk van de applicaties die u constant gebruikt in uw werk. Velen van hen, bijvoorbeeld een browser of een speler, kunnen een grote hoeveelheid systeembronnen in beslag nemen bij het uitvoeren van software, bibliotheekupdates, enzovoort. Ook hebben veel moderne sites aanzienlijke hoeveelheden RAM en videogeheugen nodig om ze te openen.

Stap 5

Als uw computer constant vastloopt, installeer dan het besturingssysteem opnieuw, installeer de bijgewerkte stuurprogramma's op de apparaten, download het optimalisatieprogramma en werk indien mogelijk de configuratie van uw computer bij, want na verloop van tijd zult u dit toch moeten doen.

Aanbevolen: