Waarom Games Vastlopen

Inhoudsopgave:

Waarom Games Vastlopen
Waarom Games Vastlopen

Video: Waarom Games Vastlopen

Video: Waarom Games Vastlopen
Video: Vlad and Niki 24 Hours Overnight Tent Challenge 2024, Mei
Anonim

Het lang begeerde speelgoed wordt op de harde schijf geladen en … De wendbare soldaat wil niet achter de vijand aan rennen, op vijanden schieten en zich verschuilen voor dekking. Beeldt een verlamde af op een dansvloer. Het vertraagt, dan loopt het, dan "bevriest" het gewoon voor onbepaalde tijd. Klinkt bekend? En hoe vaak heb je het spel daarna verwijderd, totaal teleurgesteld? Maar tevergeefs!

Gamer
Gamer

Wanneer je computer trager wordt, is dit geen reden om het speeltje zo snel mogelijk weg te doen en op zoek te gaan naar een simpele Tetris om een avond vrij te nemen. Er zijn verschillende manieren om de oorzaak van dergelijke "remmen" te achterhalen en, indien mogelijk, de pc sneller te maken.

Wanneer vliegt het speelgoed niet?

• Het eerste en meest voor de hand liggende dat u moet doen voordat u een nieuwe game installeert, is kijken naar de systeemvereisten en deze vergelijken met de "Eigenschappen" van uw pc-hardware. Als alles in orde is, kun je wedden. Zo niet, en je wilt echt spelen, dan is het tijd om na te denken over het upgraden of kopen van een krachtigere auto.

Zoals de praktijk laat zien, heeft het bevriezen van games eenvoudige redenen en het is gemakkelijker om ze te installeren als je de nodige instructies bij de hand hebt.

• Het gebeurt zo dat de kracht van de "hardware" voldoende is, het spel voldoet aan alle instellingen en toch vertraagt. Kijk naar de vrije ruimte op de partitie van de harde schijf waar het speelgoed is geïnstalleerd. Als meer dan 80% verstopt is, reinig en defragmenteer.

• Heeft de vorige stap niet geholpen? Dan is het tijd om de hele computer tot de laatste byte te controleren met een goede antivirus. Virussen, reclameafval, onzichtbare add-ons, plug-ins, modules en andere software kunnen het plezier van het spel enorm belemmeren. Zoals de map Temp in Mijn documenten of de map Windows. Het kan ook geen kwaad om ze schoon te maken.

• Het komt vaak voor dat het spel niet onmiddellijk, maar na enige tijd langzamer begint te lopen. In dit geval, voel je vrij om de systeemeenheid te demonteren en te controleren of alle ventilatoren draaien zoals ze zouden moeten. Meestal zijn er geen tekenen van leven op de koeler van de videokaart zelf. Verander of stof af. Dat laatste moet in ieder geval gebeuren, aangezien het blok al is geopend.

• RAM is een zwak punt van het besturingssysteem. Het kan vol zitten met hulpprogramma's, hulpprogramma's en onbegrijpelijke bronnen. Schakel alles uit wat je duidelijk niet nodig hebt. Vaak helpt deze methode om zelfs de meest hopeloze optie nieuw leven in te blazen.

• Sommige laptops met discrete graphics hebben een veelvoorkomende bug. Het spel kan om een onbekende reden vastlopen, hoewel de kenmerken van de machine twee keer of zelfs drie keer hoger zijn dan de softwareverzoeken. BIOS flashen helpt hier soms. Dit is een delicate kwestie die aandacht vereist. Als je het zelf niet zeker weet, is het beter om de zaak aan de meester toe te vertrouwen.

• Wanneer al het mogelijke al is gedaan en er "remmen" zijn, probeer dan drastische maatregelen te nemen - maak een RAID-array van harde schijven. Twee harde schijven zijn parallel geïnstalleerd en werken gelijktijdig. Dit verhoogt de productiviteit aanzienlijk.

Dansen met tamboerijnen en het resultaat

Alles wat u hier hebt gelezen, zal in meer dan één van deze gevallen nuttig voor u zijn. Er worden constant games uitgebracht, ik wil sterk spelen en er is niet altijd geld voor de aankoop van nieuwe "hardware".

Wanneer het systeem vastloopt, lijkt elke eerste gebruiker op een sjamaan die met een tamboerijn rond een pc rommelt.

In veel gevallen is dit niet vereist. Een beetje "hekserij" met programma's of een beetje "confrontatie", en je zult uren en zelfs dagen plezier beleven aan het rondrennen rond buitenaardse planeten, duiken naar de bodem van de oceaan, het verkennen van hele werelden of het spelen van solitaire. Het is aan u!

Aanbevolen: