Waarom Kan De Gesprekspartner Niet Horen Op Skype?

Inhoudsopgave:

Waarom Kan De Gesprekspartner Niet Horen Op Skype?
Waarom Kan De Gesprekspartner Niet Horen Op Skype?

Video: Waarom Kan De Gesprekspartner Niet Horen Op Skype?

Video: Waarom Kan De Gesprekspartner Niet Horen Op Skype?
Video: Skype Not Working on Windows 10,8,7 Fix 2024, Maart
Anonim

Het eerste Skype-gesprek gaat vaak gepaard met verschillende problemen. De gesprekspartner kan u bijvoorbeeld niet horen, terwijl u hem wel kunt horen. In dit geval moet u de microfooninstellingen zowel in Skype als op uw computer controleren.

Waarom kan de gesprekspartner niet horen op Skype?
Waarom kan de gesprekspartner niet horen op Skype?

Hardware instellen op een computer

Veel Skype-gebruikers hebben regelmatig audioproblemen. Je begint een vriend of kennis te bellen en dan blijkt dat de ander je niet hoort. En je hoort het perfect. Een heel vervelende situatie. In de regel kunnen 4 factoren hierop van invloed zijn: de hardware zelf, de instellingen in Windows, de instellingen van het Skype-programma en de internetverbinding.

U moet dus eerst controleren of de microfoon correct is aangesloten. Het moet worden aangesloten op de mini-jack, die meestal roze is. Op een computer bevindt een dergelijke connector zich meestal aan de achterkant van de systeemeenheid. En op een laptop bevindt deze connector zich aan de linker- of rechterkant. Ernaast zit nog een koptelefoonaansluiting. Het is belangrijk om ze niet te verwarren, hierdoor kan er een probleem zijn dat u niet wordt gehoord. Gewoonlijk wordt boven elke aansluiting respectievelijk een hoofdtelefoon- of microfoonpictogram getekend.

Controleer vervolgens de instellingen in Windows. Het is noodzakelijk om te bepalen of het geluid werkt en of er stuurprogramma's voor zijn geïnstalleerd of niet. U kunt dit controleren in apparaatbeheer (door het menu op de snelkoppeling "Deze computer" en vervolgens "Eigenschappen" en "Apparaatbeheer" op te roepen), u kunt daar ook de driver bijwerken. De stuurprogramma's kunnen ook worden geïnstalleerd vanaf de schijf die bij de computer wordt geleverd of worden gedownload van de officiële website.

Als de apparatuur goed werkt, gaat u verder met de volgende stap.

Een microfoon instellen in Skype

De microfoon op de computer werkt dus, wat betekent dat het probleem in de instellingen van het Skype-programma zelf zit. Om dit te controleren, moet u Skype openen, de regel "Extra" in de menubalk selecteren, vervolgens naar de instellingen gaan en het item "Geluidsinstellingen" selecteren. Aan de rechterkant bevindt zich de knop voor microfooninstellingen, waar u uw geïnstalleerde apparaat moet selecteren. Als er meerdere apparaten in de keuzelijst staan, probeer ze dan een voor een te selecteren. Misschien heb je in de instellingen één microfoon geselecteerd, maar is er een heel andere aangesloten.

Om de microfoon te testen, zegt u een paar woorden, en de volume-indicator (deze bevindt zich net onder) zou op uw zin moeten reageren en gedeeltelijk groen moeten worden. Het is noodzakelijk om het apparaat te selecteren waarop de volumeschaal reageert. Na het opslaan van deze instellingen zullen uw contacten u horen.

Als het probleem zich blijft voordoen, vraag dan de andere persoon om op deze manier zijn eigen geluidsinstellingen te controleren. Misschien ligt het probleem bij zijn hardware. Ook kan er een slechte verstaanbaarheid zijn in het geval van een trage internetverbinding met een van jullie. Om dit probleem op te lossen, kunt u overstappen op een tarief met een hogere internetsnelheid.

Aanbevolen: