Hoe Een Bestand Met Een Dll-extensie Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Met Een Dll-extensie Te Openen
Hoe Een Bestand Met Een Dll-extensie Te Openen

Video: Hoe Een Bestand Met Een Dll-extensie Te Openen

Video: Hoe Een Bestand Met Een Dll-extensie Te Openen
Video: C# beginners :- Assembly , EXE and DLL 2024, April
Anonim

Bestanden met de DLL-extensie zijn dynamische linkbibliotheken die de nodige functies bevatten om programma's in Windows te laten werken. Natuurlijk heeft een gewone gebruiker praktisch geen nut voor deze bestanden, omdat alleen een programmeur precies kan begrijpen hoe ermee te werken. Sommige gebruikers kunnen echter de wens (of gewoon nieuwsgierigheid) hebben om erachter te komen wat de objecten met deze extensie in zichzelf verbergen.

Hoe een bestand met een dll-extensie te openen
Hoe een bestand met een dll-extensie te openen

Hoe open ik bestanden met een DLL-extensie?

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat u geïnteresseerd bent in de machinecode die verborgen is in DLL-bibliotheken. Daarom kunnen de verschillende bronnen die ontwikkelaars van games en andere software verbergen in bibliotheekbestanden van veel groter belang zijn. Dit kunnen verschillende afbeeldingen, muzikale composities, maar ook teksten zijn. Om ze te "uitpakken", kunt u het Restorator-programma gebruiken, dat niet alleen bronnen kan extraheren, maar ze ook rechtstreeks in het DLL-bestand kan wijzigen.

Een DLL-bestand openen met het Restorator-programma

Voordat u met DLL-bestanden gaat werken, moet u er allereerst voor zorgen dat u over de benodigde toegangsrechten beschikt, omdat u anders de wijzigingen in het bestand niet kunt opslaan.

Nadat het Restorator-programma is geïnstalleerd, gaat u gewoon naar de map met de DLL-bibliotheek en klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u vervolgens "Openen met Restorator". Wanneer u met een bibliotheek werkt, worden in de rechterkolom de mappen weergegeven waarin de inhoud zich bevindt. Voor meer informatie over de bronnen die u bekijkt, hoeft u alleen maar naar de statusbalk te kijken, die zich onder aan de applicatie-interface bevindt. Nadat je de inhoud van de DLL een beetje hebt bekeken en hebt besloten welke bronnen je moet extraheren, sleep je ze met de linkermuisknop ingedrukt naar de rechterkolom.

In het geval dat u de bronnen in het DLL-bestand wilt vervangen door uw eigen bronnen, moet u er rekening mee houden dat ze dezelfde parameters moeten hebben. Dus als u bijvoorbeeld een kort geluid wilt vervangen dat slechts een paar seconden duurt, moet u geen muziekstukken gebruiken die enkele minuten duren. Om een bron door uw eigen bron te vervangen, sleept u deze van de rechterkant van de verkenner naar links.

Dit zijn alle hoofdfuncties van het programma, ze zouden voldoende moeten zijn voor de behoeften van een gewone gebruiker. Als u geïnteresseerd bent in programmeren en een meer gedetailleerde structuur van de bibliotheek, moet u de disassembler gebruiken, waarmee u de DLL-bestandscode volledig kunt blootleggen. Vergeet ook niet dat dit bestandsformaat gemakkelijk kan worden geopend met elke teksteditor. Maar het wordt ten zeerste afgeraden om iets in de DLL-inhoud op deze manier te wijzigen, omdat dit de prestaties van het besturingssysteem nadelig kan beïnvloeden.

Aanbevolen: