Het Rar-formaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Rar-formaat Wijzigen
Het Rar-formaat Wijzigen

Video: Het Rar-formaat Wijzigen

Video: Het Rar-formaat Wijzigen
Video: How to make RAR file Using WinRar | Convert File Or Folder To RAR 2024, Mei
Anonim

Gegevensarchivering wordt uitgevoerd om hun volume, dat wil zeggen compressie, te verminderen. Dit wordt gedaan voordat u ze via e-mail naar een andere gebruiker stuurt, of gewoon om de hoeveelheid vrije ruimte op de harde schijf van uw computer te vergroten. De meest populaire archiefformaten van vandaag zijn zip, rar en 7z.

Het rar-formaat wijzigen
Het rar-formaat wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u het rar-formaat wilt wijzigen, download en installeer dan het Winrar-programma, dat alle benodigde functionaliteit heeft om dergelijke problemen op te lossen. Als u het bestandsformaat van rar naar zip wilt wijzigen, kunt u hier geen software van derden gebruiken. Selecteer gewoon het bestand en ga naar de hernoemingsmodus. Vervang de rar-extensie door de zip-extensie.

Stap 2

Deze twee formaten hebben vergelijkbare archiveringsalgoritmen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de integriteit van de gegevens in het archief. Als u besluit het rar-formaat te wijzigen in iets anders, gebruik dan (zoals hierboven vermeld) Winrar. Met dit programma voor het rar-formaat kunt u alle acties op archieven uitvoeren.

Stap 3

Om het rar-formaat te wijzigen, moet u eerst alle inhoud uitpakken in een aparte map. Start vervolgens het Winrar-programma, selecteer de map waarin u alle gegevens hebt opgeslagen en klik op "Archief". Vervolgens kunt u elk gewenst archiefformaat kiezen. Naast Winrar kunt u andere programma's gebruiken om met verschillende formaten gearchiveerde gegevens te werken. De meest populaire zijn 7-Zip, IZArc, PeaZip.

Stap 4

Als u niet weet hoe u het rar-formaat moet openen, vraag dan uw vrienden of kennissen om advies die goed thuis zijn in deze kwestie en u snel kunnen helpen. Gebruik alleen gelicentieerde software waarmee u snel archieven van elk formaat kunt maken.

Stap 5

De momenteel populaire archiefformaten hebben hun voor- en nadelen. Volgens veel experts zijn rar en zip de beste formaten die de meest efficiënte compressie van gearchiveerde gegevens bieden. Ze zijn ook de oudste, omdat ze werden uitgevonden aan het begin van de archiveringstechnologie.

Aanbevolen: