Hoe De Rar-extensie Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Rar-extensie Te Wijzigen
Hoe De Rar-extensie Te Wijzigen

Video: Hoe De Rar-extensie Te Wijzigen

Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2022, November
Anonim

De extensie is een paar letters na de laatste punt in de bestandsnaam. Het besturingssysteem gebruikt het om te bepalen welk programma het bestand moet openen. De rar-archiefbestanden hebben de extensie.rar.

Hoe de rar-extensie te wijzigen
Hoe de rar-extensie te wijzigen

Het is nodig

WinRar-archief

instructies:

Stap 1

Het archief heeft de extensie.rar en het bestand erin - elk ander bestand, bijvoorbeeld.mp3,.avi,.txt. Als u alleen het bestand in het archief nodig heeft, pakt u het uit door met de rechtermuisknop te klikken en "Uitpakken …" te selecteren. Om dit te doen, moet het WinRar-archiveringsprogramma op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Als je weet dat je een bestand met de verkeerde extensie hebt gedownload, vervang het dan door de juiste. Maak extensies eerst zichtbaar. Klik in Windows XP op "Start" - "Configuratiescherm" - "Mapopties". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken". Schakel het selectievakje "Extensie verbergen voor geregistreerde bestandstypen" uit. In Windows Vista moet u op het tabblad "Beeld" ook naar "Geavanceerde opties" gaan. In Windows 7 ziet het pad naar de instellingen er als volgt uit: "Start" - "Configuratiescherm" - "Mapopties" - "Bekijken". Het bestand krijgt nu de naam file.rar. Wijzig de extensie naar de gewenste extensie, bijvoorbeeld file.mp3.

Stap 3

Ondanks de populariteit van het rar-formaat, geven gebruikers er vaak de voorkeur aan gegevens op internet over te zetten in zip-formaat, omdat er geen speciaal programma nodig is om het uit te pakken, maar de tools van het Windows-besturingssysteem zijn voldoende. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer Naam wijzigen en vervang de extensie door.zip. Hoogstwaarschijnlijk is dit voldoende en wordt het bestand zonder problemen geopend.

Stap 4

Om een ​​rar-archief naar een ander type te converteren, opent u het en klikt u in het menu op "Bewerkingen" - "Archief converteren". Vink de vakjes aan naast de soorten archieven die u wilt wijzigen. U kunt deze lijst corrigeren met de knoppen "Toevoegen" en "Verwijderen". Klik op de knop "Compressie", vink het vakje aan naast het gewenste formaat (bijvoorbeeld zip) en klik op OK. Stel de map in om het nieuwe bestand op te slaan. Geef aan of u het originele archief wilt verwijderen. Klik op "Opslaan".

Populair per onderwerp