Een Geheugendump Lezen

Inhoudsopgave:

Een Geheugendump Lezen
Een Geheugendump Lezen

Video: Een Geheugendump Lezen

Video: Een Geheugendump Lezen
Video: Hacks Weekly #6: Memory Dump Analysis – extracting juicy data 2024, Mei
Anonim

De geheugendump bevat de nodige informatie over de oorzaak van de storing in de computer. Er zijn speciale hulpmiddelen voor het lezen van de informatie die erin staat.

Een geheugendump lezen
Een geheugendump lezen

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Gebruik speciale geheugendumplezers, zoals de systeemhulpprogramma's DumpCheck (Dunpchk.exe), die is opgenomen in de ondersteuningsprogramma's voor Windows XP en Windows 2000, WinDbg, KD.exe, enzovoort. Als het besturingssysteem om welke reden dan ook geen geheugendumplezer heeft, download deze dan van de officiële Microsoft-klantenondersteuningsserver. U kunt deze hulpprogramma's uitvoeren door de juiste opdrachten in de regel van het Windows-besturingssysteem in te voeren. Zorg ervoor dat u de extensie.exe opgeeft achter de volledige naam van het programma.

Stap 2

Na het lezen van de inhoud van de geheugendump, downloadt en downloadt u de foutopsporingsprogramma's ook van de officiële Microsoft-server. Vertrouw geen software van derden. Gebruik alleen gelicentieerde versies van de software voor tijdige hulp bij het oplossen van problemen met het besturingssysteem.

Stap 3

In gevallen waarin, na het lezen van een geheugendump en het debuggen van het systeem na een BSOD, bepaalde storingen in de computer blijven optreden, neem dan contact op met de technische ondersteuning van Microsoft. Hier moet u de gegevens van het besturingssysteem met betrekking tot de licentiesleutel opgeven, die u op de servicesticker kunt vinden. Meestal zijn ze op de behuizing van de systeemeenheid of de achterkant van de laptop geplakt (in gevallen waarin u een vooraf geïnstalleerde versie van het besturingssysteem hebt) of op het softwarepakket (in gevallen waarin u een schijf hebt gekocht met het besturingssysteem als een op zichzelf staand product). In sommige gevallen kan het nodig zijn om het systeem te herstellen en zelfs opnieuw te installeren, maar dit type storing is vrij zeldzaam.

Aanbevolen: