Hoe Een Videobestand Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videobestand Te Converteren
Hoe Een Videobestand Te Converteren

Video: Hoe Een Videobestand Te Converteren

Video: Hoe Een Videobestand Te Converteren
Video: Video's converteren met Video Shaper 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel videobestandsformaten. Er zijn situaties waarin u een videobestand van het ene formaat naar het andere moet converteren. Het kan nodig zijn om een bepaald bestand op internet te plaatsen, hiervoor kan ook conversie nodig zijn. Of u moet een videobestand op een ander apparaat openen, maar het formaat van het originele bestand kan niet door dit apparaat worden gelezen. De uitweg uit de situatie kan zijn om het originele formaat te converteren naar het formaat dat dit apparaat ondersteunt.

Hoe een videobestand te converteren
Hoe een videobestand te converteren

Noodzakelijk

Computer, Extra Video Converter, Internettoegang

instructies:

Stap 1

Het converteren van video kan, naast het wijzigen van het bestandsformaat, ook bestanden comprimeren, de bitsnelheid van video en geluid wijzigen. U kunt video's converteren met speciale toepassingen. Een eenvoudig, gratis en handig hulpprogramma voor het converteren van video is het Extra Video Converter-programma. Download het en installeer het op uw computer. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, start u het en bestudeert u zorgvuldig het menu.

Stap 2

Gebruik het programmamenu om het bestand te selecteren dat u wilt converteren. Daarna kunt u in het programmamenu het bestandsformaat selecteren waarnaar deze video zal worden geconverteerd. Als u een videobestand wilt converteren zodat het op uw smartphone of mobiele telefoon kan worden bekeken, selecteert u het 3gp-bestandsformaat. U kunt ook het MP4-conversieformaat voor hen kiezen. Maar dit is alleen als dit formaat wordt ondersteund door je telefoon of smartphone, omdat ze het niet allemaal ondersteunen. U kunt ook andere formaten kiezen. Beschikbare formaten zijn onder meer converteren voor PDA, PSP, enz.

Stap 3

Nadat u het conversieformaat heeft gekozen, moet u de resolutie van het videobestand instellen. Klik hiervoor op het tabblad Videoformaat. Selecteer in dit geval alleen de videoresolutie die wordt ondersteund door het apparaat waarvoor dit bestand wordt geconverteerd. Als u de verkeerde videoresolutie selecteert, wordt deze ofwel niet afgespeeld of wordt het videobestand niet correct afgespeeld.

Stap 4

Nadat u alle benodigde conversie-opties heeft geselecteerd, klikt u op "Start". Het programmavenster verschijnt, waarin het proces van het converteren van het videobestand wordt weergegeven, evenals de tijd die nodig is om het naar het formaat van uw keuze te converteren. Na voltooiing van het proces heeft u een videobestand in het nieuwe formaat.

Aanbevolen: