Hoe Te Knippen Uit Een Videobestand

Inhoudsopgave:

Hoe Te Knippen Uit Een Videobestand
Hoe Te Knippen Uit Een Videobestand

Video: Hoe Te Knippen Uit Een Videobestand

Video: Hoe Te Knippen Uit Een Videobestand
Video: How to Trim/Cut/Split Videos on iPhone X, XR, XS, XS Max (Super Easy) 2024, Mei
Anonim

De alomtegenwoordigheid van goedkope digitale camcorders heeft het voor iedereen gemakkelijk gemaakt om privé-videocollecties te maken. Moderne camcorders bieden de mogelijkheid om video van hoge kwaliteit tot enkele uren lang op te nemen. Zo'n video is prettig om met familie of vrienden op een pc te bekijken. Lange video's zijn echter meestal erg groot. En soms moet je nadenken over hoe je een fragment uit een videobestand kunt knippen om het via internet naar een vriend te sturen, op een dienst voor het delen van bestanden te plaatsen of op schijf te branden.

Hoe te knippen uit een videobestand
Hoe te knippen uit een videobestand

Noodzakelijk

Gratis software voor videoverwerking VirtualDub 1.9.9

instructies:

Stap 1

Open het videobestand in VirtualDub. Selecteer in het hoofdmenu van het programma de items "Bestand" en "Open videobestand …", of druk op de sneltoets Ctrl + O. Er verschijnt een dialoogvenster voor het selecteren van bestanden. Geef het bestand op dat u erin wilt openen en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Stel het begin van de selectie van het videofragment in. Onder aan het toepassingsvenster bevindt zich een schuifregelaar die het huidige frame aangeeft. Dit frame is te zien in het voorbeeldvenster. Verplaats de schuifregelaar naar het eerste frame van het uitgesneden fragment en druk vervolgens op de "Home"-toets, of selecteer de menu-items "Bewerken" en "Selectie instellen". De schuifregelaar kan met de muis worden versleept of worden verplaatst met behulp van de knoppen onder aan het hoofdvenster van het programma of de menuopdrachten "Go".

Stap 3

Stel het einde van de videosegmentselectie in. Verplaats, net als bij de acties in de vorige paragraaf, de schuifregelaar naar het eindframe van het videofragment dat u wilt knippen. Klik op de knop "Einde" of gebruik de menu-items "Bewerken" en "Selectie einde instellen". De selectie wordt weergegeven in het gebied met de schuifregelaar.

Stap 4

Stel de applicatie in om de videostream rechtstreeks te kopiëren. Open het menu "Video" en vink het item "Directe stream kopiëren" aan. In deze modus wordt de video zonder wijzigingen gekopieerd van het originele bestand.

Stap 5

Zet de applicatie in direct kopiëren van de audiostream. Open het menu "Audio" en vink het selectievakje "Directe stream kopiëren" aan. Nu zullen de audiogegevens geen verwerking ondergaan wanneer ze worden opgeslagen.

Stap 6

Sla het geselecteerde videosegment op schijf op. Selecteer in het menu "Bestand" het item "Opslaan als AVI…". Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het pad en de naam op van het bestand dat moet worden opgeslagen. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Wacht tot het einde van het opslagproces. De voortgang van het proces kan worden bekeken in het VirtualDub-statusdialoogvenster. Als de gegevensgrootte van het fragment groot genoeg is, kan het opslaan lang duren. Na het opslaan zal het geselecteerde bestand een videofragment bevatten dat uit het originele bestand op de schijf is geknipt.

Aanbevolen: