Hoe Het Formaat Van Een Videobestand Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Formaat Van Een Videobestand Te Achterhalen
Hoe Het Formaat Van Een Videobestand Te Achterhalen

Video: Hoe Het Formaat Van Een Videobestand Te Achterhalen

Video: Hoe Het Formaat Van Een Videobestand Te Achterhalen
Video: Hoe je de vereisten qua certificatie van jouw product kunt achterhalen 2024, Mei
Anonim

Videobestanden kunnen, net als elke andere computerafbeelding, tekst, geluidsbestanden, in verschillende formaten worden gecodeerd. U kunt het videoformaat per extensie bepalen. Als we het hebben over video-afspeelformaten, dan kan het formaat worden bepaald door de beeldresolutie en de kwaliteit ervan.

Hoe het formaat van een videobestand te achterhalen
Hoe het formaat van een videobestand te achterhalen

instructies:

Stap 1

Om het videoformaat per bestandsextensie te bepalen, klikt u met de rechtermuisknop op het videobestand en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu dat verschijnt. Het venster "Eigenschappen: Bestandsnaam" verschijnt op het scherm.

Stap 2

Op het tabblad "Algemeen" in de kolom "Bestandstype" wordt het type van het videobestand (formaat) en de extensie aangegeven. Dit zijn de meest voorkomende videoformaten: *. AVI (Audio-Video Interleaved) is een Microsoft-container (semi-formaat) die niet alleen video en geluid kan bevatten, maar ook tekst. *. AVI gebruikt compressiestandaarden variërend van MPEG-1 tot MPEG-4 *. WMV (Windows Media Video) is ook een veelgebruikt Microsoft-formaat *. VOB (Versioned Object Base) - MPEG-2 + audioformaat, bedoeld voor DVD-video *. MOV (Apple QuickTime) - kan, naast video, afbeeldingen, animatie, 3D bevatten. Om dit formaat af te spelen, heb je meestal een QuickTime Player nodig: *. MKV (Matroska Video File) - een containerformaat dat naast video ook ondertitels bevat. Het is open-source.

*.3GP / * 3GPP - video, meestal opgenomen met een camera van een willekeurig apparaat; * FLV (Flash Video) - streaming video die in browsers wordt bekeken. In principe worden video's in dit formaat gedistilleerd om op internet te plaatsen: *. RM (RealVideo) - RealNetworks-formaat. Dit type video wordt gebruikt om videoverslagen via internet uit te zenden. Heeft een kleine resolutie en lage beeldkwaliteit.

Stap 3

Als we de videostandaard als een "formaat" nemen, kunnen we alle video in twee groepen verdelen, die elk twee subgroepen zullen bevatten: De eerste groep omvat PAL- en NTSC-video. PAL heeft een resolutie van 720x576 en een frequentie van 25 frames/sec, NTSC - 720x480 pixels en 29, 97 of 30 frames/sec. Het PAL-formaat wordt gebruikt voor tv-weergave in Europa en Rusland, NTSC - in de VS en enkele andere landen. De tweede groep wordt vertegenwoordigd door analoge en digitale video. Het VHS-formaat (videobanden en cassettes) is verantwoordelijk voor analoge video. Digitale video wordt DV (Digital Video) genoemd. Dit formaat heeft een lage videocompressieverhouding (5: 1) en biedt video-opnames van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: