Het Formaat Van Een Partitie Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Partitie Wijzigen
Het Formaat Van Een Partitie Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Partitie Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Partitie Wijzigen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Met de komst van het Windows 7-besturingssysteem hebben veel gebruikers een probleem gehad met betrekking tot het gebrek aan vrije ruimte op de systeempartitie van de harde schijf. Feit is dat Windows XP slechts 1-2 GB schijfruimte nodig had, extra programma's niet meegerekend. De distributiekit "Seven" neemt iets minder dan 4 GB in beslag en het geïnstalleerde besturingssysteem van de Ultimate-configuratie "weegt" bijna 15 GB.

Het formaat van een partitie wijzigen
Het formaat van een partitie wijzigen

Noodzakelijk

Partitie Magie

instructies:

Stap 1

Paragon partitie magie downloaden. De versie zou idealiter niet lager moeten zijn dan de 8e. Nadat u het programma op de gebruikelijke manier hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op. Hiermee kunt u alle gewenste bewerkingen op elke partitie uitvoeren.

Stap 2

Het verkleinen van de maat.

Als je een stuk van een sectie moet "afknippen" zonder het toe te voegen aan andere die al bestaan, ga dan naar het tabblad "Master", het subitem "sectie maken". Selecteer vervolgens, volgens de instructies, de sectie waarvan u het vereiste volume wilt scheiden.

Stap 3

Herverdeling van de ruimte tussen secties.

Als u vrije ruimte moet toevoegen aan een van de partities, bijvoorbeeld de systeempartitie, dan zal uw algoritme enigszins veranderen. Open achtereenvolgens de items "Wizard", "Extra functies", "herverdeling van vrije ruimte". Op dezelfde manier selecteert u op basis van de prompts de partities waaraan vrije ruimte zal worden toegevoegd en waarvan (s) deze zal worden verwijderd. De volgende factoren moeten hier worden overwogen:

- Alle partities die deelnemen aan het proces moeten in hetzelfde bestandssysteem werken.

- Om het proces aanzienlijk te versnellen, moeten secties een minimum aan informatie bevatten (idealiter geformatteerd).

- Als u twee scheidingswanden met een spouw moet verbinden, moet u "Scheidingswanden combineren" selecteren.

Aanbevolen: