Hoe De Grootte Van De Systeemschijf Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Systeemschijf Te Vergroten
Hoe De Grootte Van De Systeemschijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van De Systeemschijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van De Systeemschijf Te Vergroten
Video: How to Resize Partition | Shrink and Extend Drive Partition in Windows 10 2024, April
Anonim

Onvoldoende ruimte op de systeempartitie van de harde schijf is een veel voorkomend probleem. Maar niet iedereen weet dat u de grootte van een lokale schijf kunt vergroten zonder deze te formatteren.

Hoe de grootte van de systeemschijf te vergroten
Hoe de grootte van de systeemschijf te vergroten

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Zoek en download de versie van Paragon Partition Manager die geschikt is voor uw besturingssysteem. Het is beter om een relatief nieuwe versie van dit hulpprogramma te gebruiken. Installeer het programma en start uw computer opnieuw op. Dit is nodig om de installatie van bepaalde componenten te voltooien en om informatie te verzamelen over de gezondheid van de harde schijven.

Stap 2

Bereid een harde schijfpartitie voor waarvan de vrije ruimte wordt gescheiden om het systeemvolume uit te breiden. Verwijder onnodige bestanden. Dit versnelt het proces van het toewijzen van schijfruimte. Start Partition Manager en selecteer Power User Mode in het snelstartmenu dat verschijnt.

Stap 3

Zoek in het menu dat verschijnt het tabblad 'Tovenaars' en vouw het uit. Plaats de muisaanwijzer op het item Extra functies en open het menu Vrije ruimte opnieuw verdelen. Bekijk de grafische weergaven van lokale stations. Klik op de systeempartitie en klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Vink in het nieuwe menu de vakjes aan tegenover het gedeelte dat de donor zal zijn. In dit geval kunt u meerdere lokale schijven tegelijk gebruiken. Klik volgende". Stel een nieuwe grootte in voor de partitie die moet worden vergroot. U kunt de wijzigingen evalueren met behulp van een grafische weergave van de status van de schijven. Klik volgende".

Stap 5

Klik in het menu dat wordt geopend op de knop "Voltooien". Ga naar het menu Wijzigingen en selecteer Wijzigingen toepassen. Wacht tot er een nieuw venster verschijnt en selecteer "Nu opnieuw opstarten". Partition Manager zal doorgaan met het herverdelen van vrije ruimte in MS-DOS-modus. Dit proces kan lang duren. Veel hangt af van de gekozen hoeveelheid afneembare ruimte. De ideale oplossing is om deze procedure 's nachts uit te voeren.

Aanbevolen: