Wifi Delen Vanaf Een Laptop

Inhoudsopgave:

Wifi Delen Vanaf Een Laptop
Wifi Delen Vanaf Een Laptop

Video: Wifi Delen Vanaf Een Laptop

Video: Wifi Delen Vanaf Een Laptop
Video: Не получается включить Wi Fi на ноутбуке (нет доступных подключений) 2024, Mei
Anonim

Als je een actieve netwerkverbinding hebt, kun je wifi distribueren vanaf een laptop op Windows 7, 8 of 10. Hiermee verbind je je mobiele telefoon, tablet, tv of andere apparatuur draadloos met internet.

Probeer wifi te delen vanaf laptop
Probeer wifi te delen vanaf laptop

instructies:

Stap 1

Voordat je wifi deelt vanaf een laptop, moet je ervoor zorgen dat het apparaat een ingebouwde wifi-module heeft. U kunt hier meer over te weten komen aan de hand van de technische kenmerken. Ga vervolgens naar "Apparaatbeheer" via het Windows Configuratiescherm. Op het tabblad netwerkadapters moet er een actief apparaat zijn, in de naam waarvan de draadloze adapter of wifi verschijnt. Als dit apparaat beschikbaar is maar geen stuurprogramma heeft, download en installeer het dan van internet.

Stap 2

Verplaats de cursor naar de rechterbenedenhoek van het scherm en in het systeemvak, waar de datum en klok zich bevinden, vindt u het pictogram voor de internetverbinding. Klik erop en selecteer vervolgens "Netwerkcontrolecentrum …". Ga verder met het opzetten van een nieuwe verbinding. Selecteer in het instellingenvenster van het draadloze netwerk de "Computer-to-Computer"-verbinding en klik op "Volgende". Vul in het venster dat verschijnt de voorgestelde velden in.

Stap 3

Stel een netwerknaam in, specificeer WPA2-personal als het beveiligingstype en bedenk een beveiligingssleutel - een wachtwoord waarmee andere apparaten verbinding kunnen maken via Wi-Fi. Nadat u de gegevens hebt ingevuld, slaat u deze op en voltooit u de installatie door Internetdeling te activeren. Zo configureer en deel je wifi vanaf een laptop op Windows 7, 8 en 10.

Stap 4

Ga naar het "Netwerkcentrum" en open het gedeelte voor geavanceerde opties voor delen. Vink het vakje naast Inschakelen aan. Hierdoor hebben andere leden van de groep ook toegang tot verschillende bestanden en andere bronnen op de computer.

Stap 5

Om wifi met succes vanaf een laptop te distribueren, is een actieve netwerkverbinding vereist op het hoofdapparaat, dat wil zeggen op dezelfde laptop. Dit betekent dat er een overeenkomst is met de aanbieder en een vaste lijn naar het appartement. De lijnkabel wordt op zijn beurt aangesloten op de laptop. Het is ook noodzakelijk om een geschikte verbinding met het netwerk tot stand te brengen in het netwerkcontrolecentrum door de login en het wachtwoord in te voeren die door de provider zijn verstrekt. Zo heb je via de laptop zelf toegang tot internet via een bekabelde methode en vanaf andere apparaten - draadloos via Wi-Fi.

Stap 6

Verbind het gewenste apparaat met wifi. Activeer hiervoor de draadloze verbinding in de netwerkinstellingen en wacht tot het zoeken naar beschikbare verbindingen is voltooid. Selecteer in de lijst die verschijnt de naam van de wifi-verbinding die je hebt gemaakt en voer het wachtwoord in dat je eerder hebt bedacht. Nu kunt u draadloos internetten op uw apparaat.

Aanbevolen: