Hoe Een Tafel In Te Lijsten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tafel In Te Lijsten?
Hoe Een Tafel In Te Lijsten?

Video: Hoe Een Tafel In Te Lijsten?

Video: Hoe Een Tafel In Te Lijsten?
Video: Doek inlijsten in een baklijst 2024, April
Anonim

Bij het werken met een tabel kan het zijn dat de gebruiker de randen duidelijker en duidelijker moet maken, of juist moet verbergen. In Microsoft Office Word kunt u dit doen met behulp van verschillende hulpmiddelen.

Hoe een tafel in te lijsten?
Hoe een tafel in te lijsten?

instructies:

Stap 1

Start de toepassing en maak een tabel met de knop Tabel op het tabblad Invoegen. Om de buitenste randen van een tabel te verbergen, selecteert u deze en gaat u naar het tabblad "Home". Klik in het gedeelte "Alinea" op de pijlvormige knop naast de miniatuur van het omlijnde vierkant. Selecteer "Geen rand" of "Binnenranden" in het vervolgkeuzemenu. Alle lichtgrijze lijnen in de tabel worden niet afgedrukt. Deze methode kan worden gebruikt als er geen speciale vereisten zijn voor het frame van de tafel.

Stap 2

Om toegang te krijgen tot geavanceerde tabelopties, plaatst u de cursor in een willekeurige cel. Het contextmenu "Werken met tabellen" komt beschikbaar. Open daarin het tabblad "Ontwerp". Om de ontwerpstijl van de binnenste cellen van de tabel en de randen te kiezen, kunt u de kant-en-klare sjablonen uit het gedeelte "Tafelstijlen" gebruiken. Let op: in dezelfde sectie is er een knop "Randen", met zijn hulp kunt u hetzelfde effect toepassen op de tabel zoals beschreven in de eerste stap.

Stap 3

Als u de rand van de tabel moet wijzigen in een niet-standaard, bijvoorbeeld een andere kleur, dikte of stijl van randen kiezen, raadpleeg dan de sectie "Randen tekenen". Selecteer de gewenste stijl met behulp van het kleurenpalet en de vervolgkeuzelijsten in de overeenkomstige velden. De muiscursor verandert van uiterlijk. Voer het verschenen "potlood" langs de bestaande randen van de tafel uit en u krijgt een kader in de opgegeven stijl.

Stap 4

U kunt ook het dialoogvenster "Randen en opvulling" oproepen en alle benodigde parameters instellen door door de tabbladen te bladeren. Selecteer de tabel en klik met de rechtermuisknop in het geselecteerde gebied. Selecteer Randen en opvulling in het vervolgkeuzemenu. In het geopende venster kunt u dezelfde instellingen maken als hierboven beschreven: selecteer het type randen, de stijl en dikte van de pen, de kleur van de rand.

Aanbevolen: