Thuisnetwerken Organiseren

Inhoudsopgave:

Thuisnetwerken Organiseren
Thuisnetwerken Organiseren

Video: Thuisnetwerken Organiseren

Video: Thuisnetwerken Organiseren
Video: Een thuisnetwerk maken 2024, Mei
Anonim

Voor de meeste actieve internetgebruikers is de computer een integraal onderdeel van het leven geworden. En waarschijnlijk zal niemand verrast zijn door de aanwezigheid van verschillende apparaten in huis die toegang hebben tot het World Wide Web. Heel vaak ontstaat er een situatie waarin het thuis nodig is om ofwel een gewoon lokaal netwerk te organiseren dat de uitwisseling van informatie tussen computers in een huis of appartement vergemakkelijkt, ofwel een algemene internettoegang voor alle apparaten in huis creëert. Gelukkig zijn er veel manieren om dit doel te bereiken.

Thuisnetwerken organiseren
Thuisnetwerken organiseren

Noodzakelijk

  • - schakelaar
  • - router
  • - netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Bedenk hoe u gemakkelijker een lokaal netwerk kunt maken. De logica is simpel: als onder de apparaten die het toekomstige lokale netwerk vormen, laptops of andere apparaten die draadloze Wi-Fi-gegevensoverdracht ondersteunen de overhand hebben, dan is het het meest redelijk om een draadloos lokaal netwerk te creëren. Koop in dit geval een wifi-router. Anders switch of draadloze router.

Stap 2

Als de keuze op een switch is gevallen, hoeft u alleen maar een extra netwerkkaart aan te schaffen voor de computer van waaruit internet wordt gedistribueerd. Sluit vervolgens deze computer en alle andere apparaten met netwerkkabels op de switch aan. Ga naar de eigenschappen van de internetverbinding op de hostcomputer en schakel via het tabblad "Toegang" internettoegang in voor computers op het lokale netwerk.

Stap 3

Heb je gekozen voor draadloze netwerken, schaf dan een wifi-router aan. Sluit hem via de internet- of WAN-poort aan op de internetkabel. Open de instellingen en voer de gegevens in die uw ISP nodig heeft. Open vervolgens de instellingen van de draadloze hotspot en geef de draadloze LAN-apparaten toegang tot internet.

Aanbevolen: