Hoe Schijf E . Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Schijf E . Te Formatteren
Hoe Schijf E . Te Formatteren
Anonim

De procedure voor het formatteren van partitie E van een harde schijf wordt uitgevoerd volgens de algemene regels voor het formatteren van volumes in het Microsoft Windows-besturingssysteem en kan worden uitgevoerd met behulp van standaard systeemtools.

Hoe schijf E. te formatteren
Hoe schijf E. te formatteren

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de procedure voor het formatteren van station E te starten met behulp van de grafische interface en ga naar het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Vouw de koppeling Systeembeheer uit en selecteer het knooppunt Computerbeheer.

Stap 3

Selecteer het item "Schijfbeheer" en open het contextmenu van het item "Schijf E" door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 4

Geef de opdracht "Formaat" op in het vervolgkeuzemenu en selecteer het vereiste bestandssysteem (NTFS wordt aanbevolen).

Stap 5

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken of keer terug naar het hoofdmenu "Start" voor een alternatieve formaatbewerking.

Stap 6

Ga naar Uitvoeren en typ cmd in het vak Openen om de opdrachtprompttool te starten.

Stap 7

Bevestig de opdracht met OK en voer het formaat e: in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 8

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken en wacht tot de systeemwaarschuwing alle gegevens op de geselecteerde schijf wist.

Stap 9

Druk op de functietoets Y om het formatteren uit te voeren, of annuleer de procedure door op de N-toets te drukken.

Stap 10

Gebruik het syntaxisformaat /?Om de vereiste aanvullende parameters voor de formatteringsopdracht van het geselecteerde volume te definiëren, of plaats de installatieschijf in de drive (indien beschikbaar) en start het besturingssysteem op om het formatteren en/of opnieuw partitioneren van het geselecteerde volume uit te voeren. volume.

Stap 11

Onthoud dat de optie snel formatteren de bewerkingstijd verkort, maar de informatie die op de schijf is opgeslagen niet zal verwijderen. Correctie van beschadigde sectoren in de snelle formatteringsmodus wordt ook niet uitgevoerd. Deze functie is alleen beschikbaar in de volledige formatteringsmodus, wat lang duurt.

Stap 12

Gebruik de gespecialiseerde applicatie Gparted, ontworpen om de procedure voor het formatteren van de geselecteerde schijf of zijn partities te vergemakkelijken en te automatiseren.

Aanbevolen: