Hoe Een Jpg-bestand Naar Pdf Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Jpg-bestand Naar Pdf Te Converteren
Hoe Een Jpg-bestand Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Een Jpg-bestand Naar Pdf Te Converteren

Video: Hoe Een Jpg-bestand Naar Pdf Te Converteren
Video: How to Convert JPG to PDF on PC, iPhone u0026 Android 2024, Mei
Anonim

Om een bestand met de extensie.

Er zijn twee manieren om het bestandsformaat van naar pdf te converteren
Er zijn twee manieren om het bestandsformaat van naar pdf te converteren

Online pdf-converter om afbeeldingen te converteren smallpdf.com

Verschillende online converters kunnen worden gebruikt om snel en eenvoudig een afbeelding naar pdf-formaat te converteren. Een van deze handige tools is de multifunctionele smallpdf.com converter. Het is heel begrijpelijk dankzij de versie in het Russisch, het is gratis en beperkt gebruikers niet in het aantal geconverteerde afbeeldingen.

De makers van de converter kwamen ook met een app voor Chrome. Nadat u het hebt geïnstalleerd, kunt u het gemakkelijk vinden in de lijst met browsertoepassingen en het zo vaak gebruiken als u wilt. De applicatie kan worden geïnstalleerd met behulp van de knop Toevoegen aan Chrome.

Om een bestand te converteren, zoekt u de knop "Bestand selecteren" en klikt u erop. Selecteer het bestand op uw computer en upload het naar de server. Er verschijnt een extra menu waarmee u het pdf-bestandsformaat, de oriëntatie kunt selecteren en grenzen kunt definiëren. Onder het menu ziet u het gedownloade bestand in miniatuur. Nadat u de parameters hebt bepaald, klikt u op de regel "Nu pdf maken". Afhankelijk van de browser wordt het geconverteerde bestand automatisch gedownload of moet u op de knop PDF downloaden klikken.

Converteren naar pdf met convert-my-image.com

Qua functionaliteit is de online converter convert-my-image.com vergelijkbaar met degene die hierboven is beschreven. Het parametreren van het pdf-bestand omvat het wijzigen van de hoek van de afbeelding, het kiezen van de oriëntatie op de documentpagina, het bepalen van de grootte van de afbeelding en de marges vanaf de randen van het document. Instructies voor het converteren van het bestand vindt u net onder de tool, op dezelfde webpagina.

Een bestand converteren met Google Drive

Deze methode kan worden gebruikt als andere methoden om de een of andere reden niet werken. Het zal iets langer duren.

Om het formaat te converteren, heb je een Gmail-account nodig. Als je nog geen account hebt, maak er dan een aan. Open hiervoor de hoofdpagina van Google, zoek "Mail" in de rechterbovenhoek en klik op dit menu-item. Zoek in het geopende venster de regel "Account maken". Klik erop. Je moet je gegevens invullen: voor- en achternaam, bedenk een gebruikersnaam en wachtwoord, vermeld geslacht en geboortedatum. Voer de tekens uit de afbeelding in, vink het vakje aan om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik op "Volgende". Er is een Gmail-account aangemaakt om alle Google-diensten te kunnen gebruiken.

Het duurt niet meer dan twee minuten om een account aan te maken en de service vertelt je wat je moet doen.

Klik op "Volgende" en u komt op de welkomstpagina. Zoek in de bovenste regel met zwarte kleur het menu-item "Schijf" en ga erin.

Als je al een Gmail-account hebt, ga je vanuit je account naar Drive. Je kunt er komen vanaf de hoofdpagina van Google via het gedeelte 'Services' (het symbool is negen vierkanten die lijken op een deel van een Rubiks kubus).

Nu kunt u het bestand converteren. Dit kan op twee manieren.

Methode één:

Zoek op de Drive-pagina in het menu aan de linkerkant de knop Maken en een naar boven gerichte pijl ernaast. Klik erop, selecteer "Bestanden" in het vervolgkeuzemenu. Laad het jpg-bestand waarin u geïnteresseerd bent via het downloadvenster. Je zult het zien in de lijst met bestanden op "Schijf" wanneer het downloaden is voltooid. Open het bestand door er met de muis op te klikken. Er verschijnt een afbeelding. Zoek de knop "Openen" eronder en klik erop. Er wordt een venster geopend met linksboven een afbeelding en een klein menu.

U kunt de naam van het document wijzigen voordat u het in pdf-indeling opslaat. Om dit te doen, beweegt u de cursor over de bestandsnaam in de linkerbovenhoek van de webpagina.

Zoek nu het item "Bestand" in de linkerbovenhoek en open het. Selecteer 'Openen met' en plaats de muisaanwijzer in het submenu op Google Docs. Klik en wacht tot het bestand is geconverteerd naar het Google Docs-formaat. Beweeg in het geopende document de muisaanwijzer over het menu-item "Bestand" bovenaan het document en selecteer "Downloaden als". Klik in het submenu op de regel "PDF Document". Het bestand wordt naar uw computer gedownload in het formaat dat u nodig heeft.

Methode twee

De tweede methode is handig omdat de afbeelding desgewenst kan worden uitgerekt of verplaatst vóór transformatie. Dan ziet het er nauwkeuriger uit in het pdf-document.

Nadat u het bestand naar "Schijf" hebt geüpload, kunt u er een afbeelding van maken. Open hiervoor ook het bestand, zoek het menu-item "Bestand" en zoek in het submenu "Nieuw" en vervolgens "Afbeelding". Klik op de regel "Afbeelding". Een rasterdocument (dambord) verschijnt in een nieuw venster. Beweeg in het bovenste menu van het document over het afbeeldingspictogram (omlijste bergen) en klik erop.

Er verschijnt een zoekvenster. Zoek in het menu aan de linkerkant de regel "Google Drive", selecteer "Recent". Zoek het jpg-bestand en selecteer het door erop te klikken. Klik op Selecteren onder aan het scherm.

Wacht tot de afbeelding in het document is ingevoegd. Het bestand kan worden hernoemd door met de muiscursor over de naam in de linkerbovenhoek te gaan. Standaard wordt het Naamloze afbeelding genoemd.

Ga naar het menu-item "Bestand" en selecteer het subitem "Download als" en vervolgens "PDF Document". Klik op deze regel en het downloaden van het pdf-bestand naar uw computer begint.

Aanbevolen: