Hoe Harde Schijven Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Harde Schijven Op Te Slaan
Hoe Harde Schijven Op Te Slaan

Video: Hoe Harde Schijven Op Te Slaan

Video: Hoe Harde Schijven Op Te Slaan
Video: externe harde schijven, externe hard disk opslaan 2024, Mei
Anonim

Harde schijven zijn er in verschillende toepassingen en capaciteiten. Door de toegenomen behoefte om grote hoeveelheden informatie op te slaan, zijn schijven onmisbare attributen van het leven geworden. Deze opslagmedia worden echter soms onbruikbaar. Om dit te voorkomen, moet u ze zorgvuldig en zorgvuldig behandelen en deze apparaten goed kunnen opbergen.

Hoe harde schijven op te slaan
Hoe harde schijven op te slaan

Noodzakelijk

  • -speciale doos;
  • -programma voor het meten van de temperatuur van de harde schijf;
  • -computer met internettoegang.

instructies:

Stap 1

Pas op voor het laten vallen of stoten van harde schijven. Het gyroscopische moment dat optreedt wanneer een harde schijf in bedrijf is, versterkt het effect en effect van de schok, waardoor de schijf volledig kan stoppen met werken.

Stap 2

Als de harde schijf een extern apparaat is, let dan op de voorwaarden voor het uitschakelen en plaatsen van de schijf. Het is ten strengste verboden door elke fabrikant van harde schijven om de connector in of uit te schakelen terwijl de computer is ingeschakeld, omdat stroompulsen de mechanica van de harde schijf en elektronica ernstig kunnen beschadigen.

Stap 3

Raak na het demonteren van de doos van de externe schijf de geleiders en metalen microschakelingen niet aan. Een lading statische elektriciteit die zich op het menselijk lichaam kan opbouwen, breekt door de dunne halfgeleiderchips in de schijf. Om dit probleem op te lossen, raakt u eerst de schijfbehuizing aan.

Stap 4

Houd schijven uit de buurt van apparaten zoals wegwerpbare piëzo-elektrische kristalaanstekers. Dergelijke hoogspanningsapparaten creëren pulsen met een spanning van 10-20 kilovolt, wat zeer schadelijk is voor de conditie van harde schijven.

Stap 5

Haal de schijf niet uit elkaar wanneer u deze installeert voor opslag, dit kan de koppen en oppervlakken van de platen beschadigen. Het demonteren van de harde schijf moet in principe aan een specialist worden overgelaten. Het is heel gemakkelijk om de onderdelen van een schijf te krassen. Dit zal niet bijdragen aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar de garantieservice kan wel een claim indienen.

Stap 6

Controleer de temperatuur van de schijf terwijl deze draait. Download hiervoor een van de gespecialiseerde programma's op internet. Zorg ervoor dat de harde schijf niet oververhit raakt. Geef het af en toe rust.

Stap 7

Bewaar de discs op de optimale temperatuur en stel de discs niet bloot aan direct zonlicht. Veeg de luchtinlaten van de ventilatieopeningen grondig schoon met licht vochtige doeken en stofvrij.

Aanbevolen: